ΠΕΣΥΔΑΠ: Εγκρίθηκε έργο προστασίας του Όρους Αιγάλεω

Εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή η πρόταση για χρηματοδότηση του έργου "Προστατεύοντας το Όρος Αιγάλεω", που υπέβαλε ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) στο Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ.

 

Η υλοποίηση του έργου εντάσσεται στη στρατηγική του ΠΕΣΥΔΑΠ, για την προστασία του Όρους Αιγάλεω, η αναβάθμιση του οποίου αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών Μια στρατηγική που αγκαλιάζει πρωτοβουλίες, δράσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ειδικά των ΟΤΑ, με στόχο την ανακοπή της πορείας της ευρύτερης περιοχής προς τη μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική υποβάθμιση.

 

Το έργο αποτελεί μια σύμπραξη του ΠΕΣΥΔΑΠ με το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης. Η χρηματοδότηση του από το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ γίνεται στο πλαίσιο του μέτρου: «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες» του άξονα: «Καινοτόμες δράσεις» του χρηματοδοτικού προγράμματος: «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις»

 

Σκοπός του έργου είναι η συμβολή στην προστασία και την αειφόρο διαχείριση του Όρους Αιγάλεω, μέσω της καταγραφής των οχλουσών δραστηριοτήτων, των παράνομων χωματερών και της βιοποικιλότητας του Όρους Αιγάλεω. Στα προσδοκώμενα αποτελέσματα συγκαταλέγονται η συγκέντρωση και επικοινωνία περιβαλλοντικής πληροφορίας μέσω ενός ψηφιακού αποθετηρίου για το Όρος Αιγάλεω που θα δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό, καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για το μοναδικής αξίας από οικολογικής άποψης Όρος Αιγάλεω.

 

Αμέσως μετά την έγκριση της πρότασης ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης τόνισε ότι: «Αγωνιζόμαστε με όλα τα μέσα να αντιστρέψουμε την κακή περιβαλλοντική κατάσταση που επικρατεί στο Όρος Αιγάλεω. Το έργο αυτό, χωρίς να επιβαρύνει τους Δήμους – μέλη που ακουμπούν στο βουνό, τους προσφέρει σημαντικά εργαλεία πολιτικής για την αποτελεσματικότερη προστασία του. Συγχαρητήρια σε διοίκηση και εργαζόμενους για την καινοτόμο τους προσέγγιση».


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η British Steel

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η British Steel

Στο χείλος της κατάρρευσης βρίσκεται η British Steel, η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Βρετανίας, εκτός...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την κατάκτηση...

Τουρισμός

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

Ο Οργανισμός Enterprise Greece και το Επιμελητήριο Λακωνίας συνδιοργάνωσαν επιχειρηματική επίσκεψη πολυμελούς διπλωματικής αντιπροσωπείας Ξένων Πρεσβειών από 17...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.