Ξεκινάει το RoboCup

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή των καλύτερων ποδοσφαιριστών από τον «κόσμο των ρομπότ» ονομάζεται RoboCup.

 

Όπως μεταδίδει το BBC,οι καλύτεροι ρομπο-επιθετικοί, ρομπο-αμυντικοί και ρομπο-μέσοι από 40 χώρες μεταφέρονται στην Κωνσταντινούπολη για να μετάσχουν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

 

Μεταξύ των 27 ομάδων που μετέχουν στην τελική φάση της Κωνσταντινούπολης είναι και οι «Noxious Kouretes», στην οποία συνεργάζονται το Πολυτεχνείο Κρήτης και τα πανεπιστήμια της Ουαλίας και της Οξφόρδης.

 

Η κάθε ομάδα χρησιμοποιεί ανθρωπόμορφα ρομπότ "Νao" που κατασκευάζονται από την γαλλική εταιρία «Aldebaran Robotics». Τα ρομπότ μπορεί βέβαια να είναι συγκεκριμένα, αλλά το κάθε εργαστήριο χρησιμοποιεί την δική του τεχνολογία για την βελτίωσή τους.

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ρομπότ διεξάγεται εδώ και 14 χρόνια. Οι οργανωτές του έχουν στόχο να συγκροτήσουν ως το 2050 μια ομάδα ανθρωπόμορφων ρομπότ που θα μπορεί να αναμετρηθεί με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές σε όλον τον κόσμο.

 

Ο διαγωνισμός έχει επίσης στόχο να ενθαρρύνει τους κατασκευαστές ρομπότ να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τις ικανότητές των ανθρωπόμορφων μηχανών.

 

Το μεγάλο πρόβλημα των επιστημόνων προπονητών είναι πάντως να καταφέρουν τα ρομπότ να λειτουργούν ως ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό οι μηχανές ανταλλάσσουν ασύρματα πληροφορίες στη διάρκεια του παιγνιδιού. Ταυτόχρονα, τα ρομπότ πρέπει να αγωνίζονται καθαρά, χωρίς να καταφεύγουν σε σκληρά και αντι-αθλητικά χτυπήματα.

 

Το 2010, περίπου 500 ομάδες από 40 χώρες - περιλαμβανομένων του Ιράν, της Χιλής και της Ταϊβάν - έλαβαν μέρος σε διάφορα τουρνουά του RoboCup .

 

Τα τελευταία χρόνια, τα τουρνουά ρομπότ έχουν επεκταθεί και εκτός του ποδοσφαίρου, περιλαμβάνοντας διαγωνισμούς ρομπότ σε σπιτικές εργασίες και επιχειρήσεις διάσωσης.


protoselida

World Business

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή ρευστότητας

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή…

Έτοιμη να παρέχει ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε περίπτωση που χρειαστεί, προκειμένου να βοηθήσει την...

Media

 ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

Τιμώντας τη μνήμη του ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Τάκη Σπυριδάκη που απεβίωσε πριν λίγες μέρες,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Υγεία & Διατροφή

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

Μέχρι τέσσερις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με δυνατότητα αποζημίωσης της κρυοσυντήρησης ωαρίων, καθώς και αποζημίωση για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.