Στην επιτροπή της Βενετίας για την εκλογή Μπάσα

Στην Επιτροπή της Βενετίας προσέφυγε για το θέμα του εκλογικού αποτελέσματος για το δημαρχιακό θώκο της αλβανικής πρωτεύουσας το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα, μετά τη χθεσινή τελική απόφαση του εκλογοδικείου που αναδεικνύει νικητή των δημοτικών εκλογών της 8ης Μαϊου, τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλεζίμ Μπάσα.

 

Ο Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Γκράμοζ Ρούτσι στην επιστολή του έχει θέσει τέσσερις ερωτήσεις στην Επιτροπή της Βενετίας, που αποτελεί την εξειδικευμένη σε θέματα εκλογών ευρωπαϊκή αρχή.

 

Στην επιστολή τους οι Σοσιαλιστές υπενθυμίζουν και ζητούν, μεταξύ άλλων, από την Επιτροπή να απαντήσει, αν ήταν ορθή η απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία αξιολόγησε και μέτρησε εκ νέου τα ψηφοδέλτια που είχαν τοποθετηθεί σε λάθος κάλπη, μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας.

 

Επίσης ζητά από την Επιτροπή να λάβει θέση για την απόφαση του εκλογοδικείου, το οποίο δεν έλαβε υπόψη του το γεγονός ότι σε πολλές κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τον αριθμό των ψηφοφόρων, κάτι που το Σοσιαλιστικό Κόμμα θεωρεί ως απόδειξη νοθείας.

 

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το εκλογοδικείο θεώρησε σωστή την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής να κηρύξει νικητή τον Λουλεζίμ Μπάσα από το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα με μόλις 97 ψήφους παραπάνω από τον αντίπαλό του, απερχόμενο δήμαρχο Τιράνων και αρχηγό του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα.


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Με αφορμή την συμπλήρωση 135 χρόνων από την γέννηση, στις 13 Δεκεμβρίου 1884, στον Πειραιά...

Αθλητικά

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Αντιδρώντας για τα... παρατράγουδα των τελευταίων αγωνιστικών και τις επιθέσεις που δέχονται από παράγοντες των...

Τουρισμός

Αλόννησος: Ξεχώρισε στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama

Αλόννησος: Ξεχώρισε στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama

Ο Δήμος Αλοννήσου συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama που πραγματοποιήθηκε για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.