Στην επιτροπή της Βενετίας για την εκλογή Μπάσα

Στην Επιτροπή της Βενετίας προσέφυγε για το θέμα του εκλογικού αποτελέσματος για το δημαρχιακό θώκο της αλβανικής πρωτεύουσας το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα, μετά τη χθεσινή τελική απόφαση του εκλογοδικείου που αναδεικνύει νικητή των δημοτικών εκλογών της 8ης Μαϊου, τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλεζίμ Μπάσα.

 

Ο Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Γκράμοζ Ρούτσι στην επιστολή του έχει θέσει τέσσερις ερωτήσεις στην Επιτροπή της Βενετίας, που αποτελεί την εξειδικευμένη σε θέματα εκλογών ευρωπαϊκή αρχή.

 

Στην επιστολή τους οι Σοσιαλιστές υπενθυμίζουν και ζητούν, μεταξύ άλλων, από την Επιτροπή να απαντήσει, αν ήταν ορθή η απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία αξιολόγησε και μέτρησε εκ νέου τα ψηφοδέλτια που είχαν τοποθετηθεί σε λάθος κάλπη, μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας.

 

Επίσης ζητά από την Επιτροπή να λάβει θέση για την απόφαση του εκλογοδικείου, το οποίο δεν έλαβε υπόψη του το γεγονός ότι σε πολλές κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τον αριθμό των ψηφοφόρων, κάτι που το Σοσιαλιστικό Κόμμα θεωρεί ως απόδειξη νοθείας.

 

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το εκλογοδικείο θεώρησε σωστή την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής να κηρύξει νικητή τον Λουλεζίμ Μπάσα από το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα με μόλις 97 ψήφους παραπάνω από τον αντίπαλό του, απερχόμενο δήμαρχο Τιράνων και αρχηγό του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα.


protoselida

World Business

H Walmart μηνύει την Tesla

H Walmart μηνύει την Tesla

Η Walmart μηνύει την Τesla, καθώς όπως υποστηρίζει τα ηλιακά πάνελ της δεύτερης προκάλεσαν πυρκαγιές...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.