Αύξηση 5,9% των παγκόσμιων αερομεταφορών το 2018

Οι παγκόσμιες αερομεταφορές κατέγραψαν μια καθόλου ευκαταφρόνητη αύξηση 5,9% για το 2018, σύμφωνα με την συμβουλευτική του τουριστικού κλάδου ForwardKeys που ανέλυσε 17 εκατ. συναλλαγές κρατήσεων ημερησίως και άλλα δεδομένα πτήσεων.

 

Ενώ τα αεροπορικά ταξίδια αυξάνονται σε σχεδόν όλα τα μέρη του κόσμου, υπήρξαν σημαντικές περιφερειακές διακυμάνσεις. Η ανάπτυξη στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικόυ, έφθασε το 9,6%, ποσοστό τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτό της Μέσης Ανατολής, όπου οι αναχωρήσεις πτήσεων αυξήθηκαν κατά 2,8%. Η δεύτερη περιοχή με τις καλύτερες επιδόσεις ήταν η Ευρώπη, όπου τα αεροπορικά ταξίδια αυξήθηκαν κατά 5,8%. Οι αναχωρήσεις πτήσεων από την Αφρική αυξήθηκαν κατά 5,2% και από την Αμερική κατά 4,4%.

 

Τα διεθνή ταξίδια εντός Ευρώπης, είχαν το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με αντίστοιχα ταξίδια στον υπόλοιπο κόσμο (7% έναντι 2,8%), και αποτελούν ένδειξη καλής κατάστασης της οικονομίας στην Ευρώπη. Η Μ. Ανατολή είχε τη μεγαλύτερη αύξηση διεθνών αναχωρήσεων από την Ευρώπη (+5,8%).

 

Αντίθετα, η τάση στην Αμερική ήταν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Εκεί, η αύξηση των μετακινήσεων σε άλλες ηπείρους έφθασε το 7,1%, ξεπερνόντας την αύξηση των εγχώριων αεροπορικών ταξιδιών (4,0%), και την αύξηση των μετακινήσεων μεταξύ των χωρών της ίδιας ηπείρου (3,2%). Με τη βοήθεια αρκετών νέων δρομολογίων όπως αυτό της Νέα Υόρκης-Ναϊρόμπι, η Αφρική ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός για ταξιδιώτες που αναχώρησαν από την Αμερική, σημειώνοντας αύξηση 8,5%.

 

"Η βιομηχανία Ταξιδιών και Τουρισμού συνεχίζει να αναπτύσσεται έντονα, ξεπερνώντας την αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ, ενισχύοντας την ευημερία και δημιουργώντας θέσεις εργασίας", δήλωσε ο Olivier Ponti, διευθυντικό στέλεχος της ForwardKeys. Επισημαίνοντας την ανάγκη βελτίωσης της ταξιδιωτικής εμπειρίας των επιβατών και καλύτερης διαχείρισης, συνέχισε: "Ακόμα ένα ακόμη έτος έντονης ανάπτυξης των αεροπορικών ταξιδιών θα ασκήσει πίεση στις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για να επενδύσουν σε υποδομές για να διαχειριστούν καλύτερα την αυξανόμενη διάθεση του καταναλωτή να ταξιδέψει".


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

OI 2 «OΨEIΣ» THΣ AMERESCO

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο, την ώρα που βρίσκεται στην Eλλάδα η αντιπρόεδρος του...

Αθλητικά

Λύθηκε η συνεργασία με Τίμα

Λύθηκε η συνεργασία με Τίμα

Παρελθόν αποτελεί από τον Ολυμπιακό ο Γιάνις Τίμα. Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας...

Υγεία & Διατροφή

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Νέο χαράτσι στους Οδοντιάτρους από την ΕΕΑΕ

Την έντονη αντίδραση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής προκάλεσε η επιβολή αναδρομικού  "χαρατσιού" προς τους Οδοντιάτρους...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.