Σε πτώση οι ασιατικές αγορές

Υποχώρησαν σήμερα οι περισσότερες ασιατικές αγορές μετά την απροσδόκητη πτώση στα στοιχεία του κινεζικού πληθωρισμού και ενώ οι επενδυτές αποτιμούν τα αποτελέσματα των τριήμερων εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας.

 

Στην ηπειρωτική Κίνα, οι αγορές σημείωσαν απώλειες, με τον Shanghai composite να κλείνει στις 2.535,28 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,36%. Ο Shenzhen composite έχασε 0,265% στις 1.303,48 μονάδες, ενώ ο Shenzhen component υποχώρησε κατά 0,259% στις 7.428,61 μονάδες.

 

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται 0,10% . Η μετοχή της  Tencent κέρδισε 0,31%.
Τα στοιχεία για τον κινεζικό πληθωρισμό ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών για τον Δεκέμβριο, επαναφέροντας στο προσκήνιο τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού για την κινεζική οικονομία, με την κατρακύλα των τιμών να απομειώνει τα εταιρικά κέρδη, πλήττοντας την ικανότητα των επιχειρήσεων να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

 

Συγκεκριμένα, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο με τον χαμηλότερο ρυθμό σε διάστημα έξι μηνών, με 1,9% σε ετήσια βάση, ενώ οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν μόλις 0,9% που αποτελεί χαμηλό δύο ετών.

 

Σε ό,τι αφορά τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας, αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές δήλωσαν ότι σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες των προηγούμενων τριών ημερών στο Πεκίνο. Αν και παραμένουν σημαντικά εμπόδια, οι συνομιλίες φαίνεται να ανοίγουν τον δρόμο για την έναρξη διαπραγματεύσεων σε ανώτερο επίπεδο που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην εξομάλυνση των σχέσεων των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

 

Στα υπόλοιπα ταμπλό, ο ιαπωνικός  Nikkei 225 υποχώρησε 1,29% και έκλεισε στις 20.163,80 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος Topix υποχώρησε κατά 0,85% στις 1.522,01 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi έκλεισε οριακά χαμηλότερα στις 2.063,28 μονάδες, παρά την άνοδο κατά 2,67% για τη μετοχή της SK Hynix.

 

Στην Αυστραλία, ο ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,29% στις 5.795,30 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,21%.


protoselida

Secret Money

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

Για μια ακόμη φορά θα βγει στο σφυρί την ερχόμενη Tετάρτη 20 του μήνα το...

Τουρισμός

ΔΑΑ: 19ο Συνέδριο Μάρκετινγκ και βραβεία σε αεροπορικές εταιρείες

ΔΑΑ: 19ο Συνέδριο Μάρκετινγκ και βραβεία σε αεροπορικές…

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο το φετινό 19ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.