Συνέργειες 45 εκατ. από το deal ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος

Η συγχώνευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με την ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος φέρνει συνέργειες 45 εκατ. ευρώ, όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, ενώ τόνισε την αξία που δημιουργεί για την Ελλάκτωρ η προτεινόμενη συγχώνευση, λέγοντας ότι είναι επωφελής και από τις δύο πλευρές και αντανακλά την πίστη στις προοπτικές των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με στόχο ο όμιλος να εξελιχθεί στον τομέα τον ΑΠΕ σε βασικό παίχτη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

 

Στην εισαγωγική του ομιλία, ο πρόεδρος της Eλλάκτωρ Γιώργος Προβόπουλος υποστήριξε πως «η προτεινόμενη συγχώνευση είναι αποτέλεσμα μίας εις βάθους διαδικασίας αξιολόγησης της συνολικής διάρθρωσης του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την εντολή των μετόχων τον Ιούλιο του 2018 για απλοποίηση και εξορθολογισμό της εταιρικής δομής, για δημιουργία συνεργειών και για ενίσχυση των μακροπρόθεσμων προοπτικών ανάπτυξης». Πρόσθεσε πως «η προτεινόμενη συναλλαγή είναι αμοιβαία επωφελής και για τις δύο εταιρείες, καθώς αμφότερες θα αποκομίσουν οφέλη από το σαφώς ενισχυμένο μέγεθος της νέας εταιρείας, τις αυξημένες ταμειακές ροές αλλά και τη ρευστότητα».

 

Ο κ. Προβόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις αναλυτών τόνισε πως «είμαστε αποφασισμένοι να σεβαστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των μετόχων μειοψηφίας, ευθυγραμμιζόμενοι πλήρως με την κείμενη νομοθεσία». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι όποιες αλλαγές στο νομικό πλαίσιο των εταιρικών μετασχηματισμών (σ.σ. πρόσφατα ψηφίστηκε σχετικός νόμος) ουδεμία σχέση είχαν με το χρόνο της ανακοίνωσης της προτεινόμενης συγχώνευσης. Ανακοινώσαμε τη συναλλαγή τη στιγμή που ήμαστε έτοιμοι και που είχαμε ολοκληρώσει την εις βάθος αξιολόγηση της διάρθρωσης του ομίλου. Οι προσαρμογές στην ελληνική νομοθεσία που τέθηκαν σε ισχύ πριν από περίπου δέκα ημέρες είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τους μετόχους μειοψηφίας άλλωστε. Διασφαλίζουν μάλιστα τα δικαιώματα ψήφου όλων των μετόχων στις Γενικές Συνελεύσεις που σχετίζονται με εταιρικούς μετασχηματισμούς όπως η παρούσα συγχώνευση».

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Eλλάκτωρ Αναστάσιος Καλλιτσάντσης είπε στην εισαγωγική του ομιλία πως «οι παρούσες αποτιμήσεις και της Eλλάκτωρ και της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος στο ταμπλό του ΧΑ υπολείπονται σημαντικά της πραγματικής τους αξίας και έχουν επηρεαστεί από εξωγενείς παράγοντες που ουδεμία σχέση έχουν με τις δυνατότητές τους ή τη δραστηριοποίησή τους, όπως οι αναταράξεις στις διεθνείς αγορές και το γενικότερο επενδυτικό κλίμα για τις ελληνικές επιχειρήσεις».

 

Σε ερωτήσεις αναλυτών ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, τόνισε επίσης πως «η παρούσα σχέση ανταλλαγής και το σχετικό premium προς τους μετόχους της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος είναι απόλυτα δίκαια για τους μετόχους και των δυο εταιρειών». Οπως είπε, «βασίζεται σε μεθοδολογίες διεθνώς διαδεδομένες και αποτελεί σχετική αποτίμηση της τιμής των μετοχών και των δύο εταιρειών συνδεδεμένη με την τιμή κλεισίματός τους στις 28 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα ανακοίνωσης της προτεινόμενης συναλλαγής. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συγχέεται ή να αντιμετωπίζεται ως δική μας αποτίμηση της πραγματικής τους αξίας. Όπως προανέφερα, για εμάς αμφότερες οι μετοχές είναι υποτιμημένες στο ταμπλό, με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ να αντιμετωπίζεται δυσμενέστερα σε σχέση με την ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος».

 

Τόνισε παράλληλα πως «ως αποτέλεσμα της προτεινόμενης συναλλαγής και της εισόδου νέων μετοχών προερχόμενων από την ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος στο πλαίσιο της σχέσης ανταλλαγής, το ποσοστό της οικογένειας Καλλιτσάντση στην Eλλάκτωρ θα περιοριστεί από 27,87% σήμερα σε 26,47%. Αποδεικνύεται λοιπόν περαιτέρω ότι το εννοούμε όταν λέμε πως έχουμε προτείνει μία συναλλαγή που λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα όλων μετοχών ασχέτως το αν είναι μέτοχοι πλειοψηφίας ή μειοψηφίας και πόσο μεγάλοι ή μικροί».

 

«Η μέχρι τώρα πορεία της μετοχής της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος στο Χ.Α. δεν ανταποκρίθηκε στις αρχικές προσδοκίες, λόγω κυρίως της μικρής κεφαλαιοποίησης αλλά και της περιορισμένης εμπορευσιμότητας, αδυναμίες που η προτεινόμενη συγχώνευση αναμένεται να θεραπεύσει προς όφελος των επενδυτών» υποστήριξε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΛ. ΤΕΧ. Ανεμος Θεόδωρος Σιετής.

 

Σύμφωνα με τον κ. Σιετή «είναι άτοπο να συγκρίνει κανείς την τιμή εισαγωγής της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος στο Χ.Α. ή τη σημερινή αποτίμησή της με την προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής και να συμπεραίνει πως η συγχώνευση αποτιμά την εταιρεία κάτω από την πραγματική της αξία. Η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής αποτελεί σχετική αποτίμηση της τιμής των μετοχών και των δύο εταιρειών συνδεδεμένη με την τιμή κλεισίματός τους στις 28 Δεκεμβρίου 2018 και βασίζεται σε μεθοδολογίες διεθνώς διαδεδομένες. Η τιμή της μετοχής της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος στο ταμπλό υποτιμά την πραγματική αξία και τις προοπτικές της εταιρείας, κατά τη γνώμη μας».

 

Ο κ. Καλλιτσάντσης είπε χθες πως φέτος κλείνουν 20 χρόνια από την τριπλή συγχώνευση (των Ελληνική Τεχνοδομική, ΤΕΒ και ΑΚΤΩΡ) με την οποία δημιουργήθηκε η Eλλάκτωρ και πως θα «είναι μια πολύ δημιουργική χρονιά». Πρόσθεσε πως «η πρόσφατη εξαγορά επιπλέον 6,5% της Αττικής Οδού αποτελεί ένδειξη της καλής μας σχέσης και της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει πλέον η ΕΛΛΑΚΤΩΡ από το τραπεζικό σύστημα».

 

Υπογράμμισε επίσης πως «η προτεινόμενη συγχώνευση ουδεμία σχέση έχει με την ΑΚΤΩΡ. Μοναδικός στόχος είναι η δημιουργία μακροχρόνιας αξίας για τους μετόχους. Άλλωστε πρόσφατα εκθέσαμε πλήρως όχι μόνο τις οικονομικές επιδόσεις της Κατασκευής αλλά και όλα τα μέτρα που έχουμε ήδη θέσει σε εφαρμογή για να προστατευθεί εφεξής η κερδοφορία».


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Σε ειδική τελετή ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τους διοργανωτές,...

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Αθλητικά

Ο Λεκαβίτσιους στη Ζαλγκίρις

Ο Λεκαβίτσιους στη Ζαλγκίρις

Στην Λιθουανία για λογαριασμό και πάλι της Ζαλγκίρις Κάουνας, επέστρεψε ο Λούκας Λεκαβίτσιους.

Περιβάλλον

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται σε υψηλό δυνητικό κίνδυνο ερημοποίησης

Το ένα τρίτο των εδαφών της Ελλάδας υπόκειται…

«Η ερημοποίηση συνιστά τεράστια απειλή ειδικά για τη λεκάνη της Μεσογείου» επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.