Αυστραλία: Η τρίτη πιο ζεστή χρονιά πέρυσι

Η Αυστραλία κατέγραψε την τρίτη πιο ζεστή χρονιά στην ιστορία της το 2018, χρονιά που σημαδεύτηκε από σοβαρή ξηρασία σε περιοχές της χώρας και παρατεταμένη περίοδο πυρκαγιών.

 

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική υπηρεσία (BOM) της χώρας, οι μέγιστες θερμοκρασίες στη χώρα ήταν οι δεύτερες υψηλότερες στην ιστορία της, αυξημένες κατά 1,55 βαθμούς Κελσίου από τον μέσο όριο, οριακά πίσω από τις υψηλότερες που καταγράφηκαν ποτέ, το 2013 και ακολούθως το 2005.

 

"Μελετώντας το σύνολο της Αυστραλίας το 2018, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι κάθε ξεχωριστή πολιτεία και επικράτεια ξεπέρασαν τις μέσες ημερήσιες και νυχτερινές θερμοκρασίες", ανέφερε η επικεφαλής κλιματολόγος της ΒΟΜ Λινέτ Μπέτιο σε δελτίο τύπου την Πέμπτη.

 

Η μέση θερμοκρασία στη χώρα το 2018 ήταν 1,14 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου από το 1961 έως το 1990, κι έτσι τα εννέα από τα τελευταία δέκα χρόνια ήταν από τα πιο ζεστά. Την ίδια ώρα, η ετήσια βροχόπτωση ήταν η έβδομη χαμηλότερη στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

 

Το 2018, η βροχόπτωση στην Αυστραλία ήταν 11% χαμηλότερη από τον μέσο όρο της περιόδου 1961-1990, κάτι που η Μετεωρολογική Υπηρεσία απέδωσε εν μέρει και στην κλιματική αλλαγή. «Ήταν μία δύσκολη χρονιά για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τις συνθήκες ξηρασίας» ανέφερε η Λινέτ Μπέτιο.

 

Η δήλωση της Υπηρεσίας έρχεται μετά παό μια σειρά εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών σε όλη την επικρατεία στα τέλη του περασμένου μήνα, μαζί με ένα παρατεταμένο κύμα καύσωνα στο Κουίνσλαντ στα τέλη Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου. Και σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι συνθήκες ξηρασίας αναμένεται να διατηρηθούν και τους επόμενους μήνες.


protoselida

Secret Money

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

Για μια ακόμη φορά θα βγει στο σφυρί την ερχόμενη Tετάρτη 20 του μήνα το...

Τουρισμός

ΔΑΑ: 19ο Συνέδριο Μάρκετινγκ και βραβεία σε αεροπορικές εταιρείες

ΔΑΑ: 19ο Συνέδριο Μάρκετινγκ και βραβεία σε αεροπορικές…

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο το φετινό 19ο Συνέδριο Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.