Συνελήφθη υπάλληλος της Huawei στην Πολωνία

Η Πολωνία συνέλαβε τον διευθυντή πωλήσεων των τοπικών γραφείων της Huawei Τechonologies, με την κατηγορία της κατασκοπείας, μετέδιδαν τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή, εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης που επικρατεί ανάμεσα στον κινεζικό κολοσσό και στη Δύση.

 

Υπενθυμίζεται ότι η οικονομική διευθύντρια της Huawei, Μενγκ Ουάνγκτζου, συνελήφθη στο Βανκούβερ του Καναδά στις 1 Δεκεμβρίου, κατόπιν αμερικανικού αιτήματος, υπό την κατηγορία ότι παραβίασε τις κυρώσεις κατά του Ιράν.

 

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι η Huawei Technologies συνδέεται με την κυβέρνηση της Κίνας και ότι ο εξοπλισμός της θα μπορούσε να περιέχει «παραθυράκια» για χρήση από κυβερνητικούς κατασκόπους.

 

Οι πολωνικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της Huawei, από τα οποία απέσπασαν δεκάδες έγγραφα και ηλεκτρονικά δεδομένα, αλλά και στο σπίτι του διευθυντή πωλήσεων, που είναι κινεζικής υπηκοότητας, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση Telewizja Polska.

 

«Είμαστε ενήμερη για την κατάσταση και εξετάζουμε το θέμα. Δεν έχουμε κανένα σχόλιο προς το παρόν», ανέφερε η Huawei σε δήλωση.

 

«Η Huawei συμμορφώνεται με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς στις χώρες όπου δραστηριοποιείται και απαιτούμε από κάθε υπάλληλο να συμμορφώνεται με αυτούς», πρόσθεσε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

 

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας οι αρχές συνέλαβαν και έναν Πολωνό, πρώην αναπληρωτή επικεφαλής του τμήματος ασφαλείας IT του υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος είχε γνώση του συστήματος κρυπτογραφημένης επικοινωνίας της πολωνικής κυβέρνησης και εμπλέκεται στην υπόθεση της Huawei, σύμφωνα με την πολωνική τηλεόραση.

 

Οι δύο κατηγορούνται για κατασκοπεία κατά του κράτους, έγκλημα που επισείει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.


protoselida

World Business

SAS: Επενδύσεις 1 δισ. δολ. για την Τεχνητή Νοημοσύνη

SAS: Επενδύσεις 1 δισ. δολ. για την Τεχνητή…

Επενδύσεις ύψους ενός δις. Δολαρίων σε τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης τα επόμενα τρία χρόνια, μέσα από...

Media

DW: Οι ελληνικές ακτές κινδυνεύουν από τα σκουπίδια

DW: Οι ελληνικές ακτές κινδυνεύουν από τα σκουπίδια

H Eπανομή αποτελεί για τη Θεσσαλονίκη μια από τις πιο κοντινές ακτές για μπάνιο. ...

Secret Money

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

Για μια ακόμη φορά θα βγει στο σφυρί την ερχόμενη Tετάρτη 20 του μήνα το...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.