Κέρδη 0,39% για το Χρηματιστήριο Αθηνών Προτεινόμενο

Στο υψηλό ημέρας με τη βοήθεια αρκετών δεικτοβαρών, μη τραπεζικών, τίτλων έκλεισε ο Γενικός Δείκτης.

 

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,39% στις 635,70 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 626,68 μονάδων (-1,03%) και 635,61 μον. (+0,38%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 43,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 16,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 3,3 εκατ. τεμάχια.

 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,18%, στις 1.685,49 μονάδες, ενώ στο +0,74% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.014,82 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,40% στις 452,51 μονάδες.

 

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 3,25%, ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 3,58%, ενώ ο τραπεζικός κλάδος σημείωσε άνοδο 6,14%.

 

Στο ταμπλό τώρα, το +5,75% της Jumbo, αλλά κυρίως το +3,67% της Coca Cola, έδωσαν όχι μόνο τη στήριξη που είχε ανάγκη η αγορά, αλλά και το σήμα για να ανατραπεί το αρνητικό ενδοσυνεδριακό πρόσημο. Κέρδη 3,6% σημείωσε και ο ΟΛΠ, ενώ άνω του 1% ήταν η άνοδος σε Aegean, Motor Oil και Βιοχαλκο. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Τιτάν, Grivalia, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΗ.

 

Στον αντίποδα, η Εθνική έκλεισε με απώλειες 3,39%, με την Πειραιώς να ακολουθεί με -2,59%, επηρεασμένες σαφώς από τις αναλύσεις των Deutsche Bank και KBW. Απώλειες που ξεπέρασαν το 2% σημείωσαν και οι Φουρλής, Ελλάκτωρ και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ άνω του 1% ήταν σε Τέρνα Ενεργειακή, Alpha Bank και Σαράντης. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Λάμδα, Μυτιληναίος, ΕΧΑΕ και ΟΠΑΠ, με τη Eurobank να κλείνει αμετάβλητη.


protoselida

Media

Εγκρίθηκε η οδηγία για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο

Εγκρίθηκε η οδηγία για τα πνευματικά δικαιώματα στο…

Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν σήμερα την ευρωπαϊκή μεταρρύθμιση των πνευματικών δικαιωμάτων, ένα κείμενο που αναμενόταν με...

Secret Money

 OI ΠPΩTEΣ YΠOΓPAΦEΣ

OI ΠPΩTEΣ YΠOΓPAΦEΣ

Θα είναι αν μη τι άλλο μια ιστορική στιγμή, αυτή των υπογραφών στη σύμβαση για...

Αθλητικά

Τέταρτη σερί «κούπα» για το γυναικείο μπάσκετ του Ολυμπιακού

Τέταρτη σερί «κούπα» για το γυναικείο μπάσκετ του…

Η απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού στο γυναικείο μπάσκετ επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά στα Χανιά,...

Περιβάλλον

Βραβείο στο 4th Annual Sustainability Summit 2019 απέσπασε ο ΟΛΠ

Βραβείο στο 4th Annual Sustainability Summit 2019 απέσπασε…

Με το Ειδικό Βραβείο στην κατηγορία «Περιβάλλον» για τα «Προγράμματα παρακολούθησης ποιότητας του περιβάλλοντος σε...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.