«Τα κινητά θα ξεπεράσουν τις κονσόλες»

Η δήλωση αυτή προέρχεται από τον John Carmack της id Software, οπότε αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, παρά την θεωρητική φύση της. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Industry Gamers, ο τεράστιος προγραμματιστής δήλωσε, εκτός των άλλων, τα εξής: «Είναι αδιαμφισβήτητο ότι πολύ σύντομα θα έχουμε κινητά τα οποία θα είναι ισχυρότερα από τις κονσόλες της παρούσας γενιάς.

 

Αυτή τη στιγμή πολλοί είναι αυτοί που υπερβάλλουν – το iPad 2 δεν είναι ισχυρότερο από το Xbox 360, για παράδειγμα. Αλλά το γεγονός ότι πλησίασε τις επιδόσεις των κονσολών τόσο γρήγορα, σημαίνει ότι σχεδόν σίγουρα, σε δύο χρόνια από τώρα, θα υπάρχουν φορητές συσκευές πιο ισχυρές από τα συστήματα για τα οποία κατασκευάζουμε παιχνίδια αυτή τη στιγμή».

 

Ένα μήνα πριν, στη διάρκεια της E3, ο Carmack είχε δηλώσει στο Eurogamer ότι κάποια στιγμή τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να έχουν τις τεχνικές δυνατότητες να λειτουργήσουν ως home κονσόλες: «Τα τηλέφωνά μας θα μπορούν να είναι οι κονσόλες μας και απλά θα μεταφέρουν τα σχετικά δεδομένα στην τηλεόραση όταν θα θέλουμε αυτού του είδους την εμπειρία.

 

Θέλουμε πραγματικά όλους αυτούς τους διαχωρισμούς, ανάμεσα σε PC, κονσόλες και κινητά; Θα κουβαλάμε επάνω μας τόση επεξεργαστική ισχύ, που θα μπορούμε να την "παρκάρουμε" σε διαφορετικά πράγματα».


protoselida

Secret Money

TI KPYBEI TO «MΠPOΣ-ΠIΣΩ»

TI KPYBEI TO «MΠPOΣ-ΠIΣΩ»

O Mανώλης Παναγιωτάκης μπορεί τώρα να κάθεται στην «ηλεκτρική καρέκλα» του επικεφαλής της ΔEH, αλλά...

Τεχνολογία

 Νetflix: 9,6 εκατ. νέοι συνδρομητές το 2019

Νetflix: 9,6 εκατ. νέοι συνδρομητές το 2019

Η Netflix, η δημοφιλής εταιρεία streaming απέκτησε 9,6 εκατομμύρια νέους συνδρομητές κατά το πρώτο τρίμηνο...

Περιβάλλον

Τι γνωρίζουμε για τους κεραυνούς

Τι γνωρίζουμε για τους κεραυνούς

Σε συνέχεια των ασυνήθιστων καιρικών φαινομένων που χτύπησαν τις τελευταίες ημέρες·την Αθήνα,·η ·μετεωρολογική υπηρεσία meteo του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.