Deal News Online

Αλέξης Τσίπρας: Κάποιοι παριστάνουν ότι διαφωνούν με την ονομασία

Καθαρές λύσεις και στάση ευθύνης απ' όλους τους βουλευτές ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στην Εθνική Αντιπροσωπεία κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

 

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε με μία γρήγορη αναδρομή στην τετραετή θητεία «δώσαμε μάχη για να αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά, τις ανισότητες, την απαξίωση των θεσμών, στοιχεία που μας οδήγησαν σε αυτή την κρίση που πλήρωσε ο λαός. Τον Γενάρη του 15 ο λαός έκανε μια ιστορική επιλογή. Εμπιστεύτηκε πολιτικά κόμματα που δεν είχαν κυβερνήσει για να οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια. Μας ψήφισε ο λαός για να βάλουμε σε πρώτη προτεραιότητα τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Είχαμε μετά τον δύσκολο συμβιβασμό του καλοκαιριού του 15 όταν κάναμε αναγκαστικά ένα βήμα πίσω για να έχουμε σήμερα πόδια να περπατάμε και να πάμε ένα βήμα μπροστά». (Διαβάστε επίσης: LIVE: Η διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης)

 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι σήμερα η Ελλάδα είναι μία διαφορετική χώρα από αυτή που παρέλαβε «Η αυγή του 19 είναι η αυγή μιας νέας εποχής για τη χώρα μας. Ο Τόπος βίωσε κρίση οικονομική, αλλά και κρίση θεσμών. Κάθε στιγμή κινηθήκαμε με έναν και μόνο στόχο και γνώμονα. Να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια, να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική να επιλύει προβλήματα με γνώμονα τα συμφέροντα των πολλών»

 

Το πατριωτικό καθήκον


Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να ανεβάσει τους τόνους σημειώνοντας ότι «Η συνείδηση μου και το πατριωτικό μου καθήκον, μου επέβαλλαν να αξιοποιήσω αυτή την ιστορική ευκαιρία. Από την πρώτη στιγμή, μαζί με τον τότε υπουργό εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, δοθήκαμε με την ψυχή και το σώμα μας σε μια μεγάλη προσπάθεια για την επίλυση της διαφοράς για την ονομασία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας»

 

«Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που επι 20 χρόνια διακήρυτταν μια θέση. Την υπερψήφιζαν στις προγραμματικές δηλώσεις των κυβερνήσεών τους. Την διακήρυτταν στα διεθνή φόρα ως υπουργοί. Και σήμερα, μόνο και μόνο για να σώσουν το κομματικό μαγαζί, παριστάνουν ότι διαφωνούν» ανέφερε ο κ Τσίπρας.

 

«Για όλους αυτούς, θα πω απλά ότι η στάση τους είναι πολιτικά και ηθικά ανέντιμη. Γιατί δεν διαφωνούν στην ουσία. Αλλά ψάχνουν να εφεύρουν ψεύτικα δήθεν σκοτεινά σημεία για να ψαρέψουν στα θολά νερά του συντηρητικού ακροατηρίου. Εκεί βρίσκεται κατά την άποψη μου η διαφορά τους με τους ΑΝΕΛ» συνέχισε.


World Business

«Άλμα» 11% για την μετοχή της EQTEC

«Άλμα» 11% για την μετοχή της EQTEC

Κατά 11% ενισχύεται η μετοχή της EQTEC Plc, καθώς η εταιρεία ξεκίνησε κοινοπραξία με την...

Secret Money

H προοπτική για  το brain gain από  την «άφιξη» Pfizer και άλλων κολοσσών

H προοπτική για το brain gain από…

Eλπίδα για επιστροφή ενός μέρους των Eλλήνων επιστημόνων που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό στα...

Αθλητικά

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής στην Ελλάδα

Ο Μορινάρι Γουατανάμπε, ο Ιάπωνας πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα,...

Υγεία & Διατροφή

ΠΟΥ: Θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron σε δύο ομάδες ασθενών Covid-19

ΠΟΥ: Θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron σε δύο ομάδες…

Μια διεθνής επιτροπή ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε τη συνδυαστική θεραπεία των δύο...

Περιβάλλον

Τριάντα δισεκατομμύρια γόπες πετιούνται ετησίως στην Ελλάδα

Τριάντα δισεκατομμύρια γόπες πετιούνται ετησίως στην Ελλάδα

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα πετιούνται περίπου τριάντα δισεκατομμύρια γόπες στο περιβάλλον, δημιουργώντας γενικότερο πρόβλημα, καθώς τα τσιγάρα...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.