13,6% αύξηση επισκεπτών σε μουσεία/αρχαιολογικούς χώρους τον Σεπτέμβριο

2,4 εκατ. επισκέπτες δέχτηκαν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι· στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2018, σημειώνοντας αύξηση 13,6% σε σχέση με τους 2,1 εκατ. επισκέπτες τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

 

Τον ίδιο μήνα, οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 12,3% και διαμορφώθηκαν σε 17 εκατ. ευρώ έναντι 15,1 εκατ. τον Σεπτέμβριο του 2017, σημειώνοντας αύξηση των εισπράξεων κατά 14,0%. Παρατηρήθηκε επίσης αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 16,9%.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στους Αρχαιολογικούς χώρους, κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, παρατηρήθηκε αύξηση των επισκεπτών κατά 13,6%, ο αριθμός των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου παρουσίασε μείωση κατά 22,2%, ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 12%.

 

Όσον αφορά το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2018, παρατηρήθηκε αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2017 κατά 8,5% στους επισκέπτες των Μουσείων και αύξηση κατά 5,6% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 12%.

 

Στους Αρχαιολογικούς χώρους, κατά το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2018 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, παρατηρήθηκε αύξηση των επισκεπτών κατά 14,5% και αύξηση κατά 11,7% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις παρουσίασαν αύξηση κατά 12,9%.

 

Συνολικά τους 9 πρώτους μήνες του 2018 πάνω από 15 εκατ. κόσμου επισκέφτηκαν μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

 

Σε σχέση με την επισκεψιμότητα των Μουσείων, πρώτο σε αριθμούς είναι το Μουσείο Ακρόπολης και ακολουθούν, το Εθνικό Αρχαιολογικό, του Ηρακλείου Κρήτης, το Παλάτι Ιπποτών στη Ρόδο και το Μουσείο των Δελφών.

 

Στους Αρχαιολογικούς χώρους, μετά την Ακρόπολη οι επισκέπτες επέλεξαν την Κνωσσό στην Κρητη, την Ακρόπολη της Λίνδου και την Αρχαία Ολυμπία και στην 5η θέση τους Δελφούς.


protoselida

Media

Γερμανικά ΜΜΕ για Brexit: Νικητής ο Τζόνσον, αλεπού ο Γιούνκερ

Γερμανικά ΜΜΕ για Brexit: Νικητής ο Τζόνσον, αλεπού…

Πολλές και διαφορετικές οι απόψεις στον γερμανικό Τύπο για τη συμφωνία που πέτυχε χθες...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

ΕΟΤ Κάτω Χωρών: Fam Trip σε Αττική και Πελοπόννησο

ΕΟΤ Κάτω Χωρών: Fam Trip σε Αττική και…

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.