Σ. Αραβία: Κατασκευή αιολικού πάρκου κόστους 500 εκατ. δολαρίων

Μια κοινοπραξία που διαχειρίζεται η Abu Dhabi Future Energy Company και η γαλλική EDF Energies Nouvelles ανακοινώθηκε ότι έλαβε την ανάθεση διεκπεραίωσης του μεγάλου έργου αιολικής ενέργειας Ντουμάτ Αλ Τζαντάλ από το Γραφείο Ανάπτυξης Έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας, Βιομηχανίας και Ορυκτών Πόρων της Σαουδικής Αραβίας.

 

Το έργο ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων θα δώσει στη Σαουδική Αραβία το πρώτο αιολικό πάρκο κοινής ωφέλειας και πρόκειται για τον δεύτερο διαγωνισμό από το υπουργείο στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μιας στρατηγικής πρωτοβουλίας του βασιλιά Σαλμάν για την διαφοροποίηση του ενεργειακού τομέα του έθνους, που αποτελεί διαχρονικά παγκόσμιο ηγέτη παραγωγής πετρελαίου.

 

Μετά την ολοκλήρωση του έργου, το αιολικό πάρκο ισχύος 400 μεγαβάτ θα τροφοδοτήσει περίπου 70.000 νοικοκυριά στη Σαουδική Αραβία και εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 1000 θέσεις απασχόλησης που αφορούν δραστηριότητες κατασκευής και λειτουργίας.

 

Η κοινοπραξία υπό την ηγεσία της γαλλικής EDF επιλέχθηκε από τέσσερις προσφορές για το έργο, από εταιρείες με έδρα σε πέντε χώρες. Το έργο απονεμήθηκε με βάση το επίπεδο κόστους ενέργειας ύψους 2,13 σεντς του δολαρίου ανά κιλοβατώρα, σημειώνοντας νέο ρεκόρ χαμηλής τιμής για ένα έργο αυτού του τύπου στη Μέση Ανατολή αλλά και την Ευρώπη, και την Αφρική. Η μέση ετήσια παραγωγή από τον αιολικό σταθμό αναμένεται να είναι περίπου 1,4 τεραβατώρες.

 

Σημειώνεται ότι το 2017, το βασίλειο ξεκίνησε μια νέα στρατηγική ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με σχέδια να παράγει το 10% της ενέργειας του από ανανεώσιμες πηγές έως το 2023. Με στόχο την επίτευξη παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας 9,5 γιγαβάτ μέχρι τότε, ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο δήλωσε ότι θα αναπτύξει 30 νέα έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας σε ολόκληρη τη χώρα. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει επενδύσεις μεταξύ 30 και 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως δήλωσαν οι αξιωματούχοι.


protoselida

World Business

Kimberly-Clark: Αυξημένες πωλήσεις στο δ΄ τρίμηνο

Kimberly-Clark: Αυξημένες πωλήσεις στο δ΄ τρίμηνο

Οριακή αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις της Kimberly-Clark στο δ΄ τρίμηνο, επιτρέποντας στην εταιρεία να υπερβεί...

Media

ΕΣΗΕΑ: Προσφορά εκπτωτικών καρτών απεριόριστων διαδρομών στα ΜΜΜ

ΕΣΗΕΑ: Προσφορά εκπτωτικών καρτών απεριόριστων διαδρομών στα ΜΜΜ

Όπως κάθε χρόνο, η ΕΣΗΕΑ προχώρησε και εφέτος σε συμφωνία με τον Ο.Α.Σ.Α. (Οργανισμός Αστικών...

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Μία ακόμη τεράστια προσωπική διάκριση σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.