Σ. Αραβία: Κατασκευή αιολικού πάρκου κόστους 500 εκατ. δολαρίων

Μια κοινοπραξία που διαχειρίζεται η Abu Dhabi Future Energy Company και η γαλλική EDF Energies Nouvelles ανακοινώθηκε ότι έλαβε την ανάθεση διεκπεραίωσης του μεγάλου έργου αιολικής ενέργειας Ντουμάτ Αλ Τζαντάλ από το Γραφείο Ανάπτυξης Έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας, Βιομηχανίας και Ορυκτών Πόρων της Σαουδικής Αραβίας.

 

Το έργο ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων θα δώσει στη Σαουδική Αραβία το πρώτο αιολικό πάρκο κοινής ωφέλειας και πρόκειται για τον δεύτερο διαγωνισμό από το υπουργείο στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μιας στρατηγικής πρωτοβουλίας του βασιλιά Σαλμάν για την διαφοροποίηση του ενεργειακού τομέα του έθνους, που αποτελεί διαχρονικά παγκόσμιο ηγέτη παραγωγής πετρελαίου.

 

Μετά την ολοκλήρωση του έργου, το αιολικό πάρκο ισχύος 400 μεγαβάτ θα τροφοδοτήσει περίπου 70.000 νοικοκυριά στη Σαουδική Αραβία και εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 1000 θέσεις απασχόλησης που αφορούν δραστηριότητες κατασκευής και λειτουργίας.

 

Η κοινοπραξία υπό την ηγεσία της γαλλικής EDF επιλέχθηκε από τέσσερις προσφορές για το έργο, από εταιρείες με έδρα σε πέντε χώρες. Το έργο απονεμήθηκε με βάση το επίπεδο κόστους ενέργειας ύψους 2,13 σεντς του δολαρίου ανά κιλοβατώρα, σημειώνοντας νέο ρεκόρ χαμηλής τιμής για ένα έργο αυτού του τύπου στη Μέση Ανατολή αλλά και την Ευρώπη, και την Αφρική. Η μέση ετήσια παραγωγή από τον αιολικό σταθμό αναμένεται να είναι περίπου 1,4 τεραβατώρες.

 

Σημειώνεται ότι το 2017, το βασίλειο ξεκίνησε μια νέα στρατηγική ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με σχέδια να παράγει το 10% της ενέργειας του από ανανεώσιμες πηγές έως το 2023. Με στόχο την επίτευξη παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας 9,5 γιγαβάτ μέχρι τότε, ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο δήλωσε ότι θα αναπτύξει 30 νέα έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας σε ολόκληρη τη χώρα. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει επενδύσεις μεταξύ 30 και 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως δήλωσαν οι αξιωματούχοι.


protoselida

Media

SZ: «Παλαιά ρήγματα» αναβιώνουν στη Βόρεια Μακεδονία

SZ: «Παλαιά ρήγματα» αναβιώνουν στη Βόρεια Μακεδονία

Η αβέβαιη έκβαση των προεδρικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία προκαλεί σχόλια στον γερμανόφωνο Τύπο, με...

Secret Money

«ΨHNETAI» DEAL

«ΨHNETAI» DEAL

Ένα σημαντικό deal «ψήνεται» στο χώρο των AΠE και ειδικότερα των αιολικών πάρκων. Oι πληροφορίες...

Τεχνολογία

Ρομπο-ταξί χωρίς οδηγό φέρνει η Tesla από το 2020

Ρομπο-ταξί χωρίς οδηγό φέρνει η Tesla από το…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ δήλωσε ότι ρομπο-ταξί χωρίς άνθρωπο οδηγό θα αρχίσουν...

Υγεία & Διατροφή

Χωρίς γιατρούς εργασίας εκατοντάδες επιχειρήσεις

Χωρίς γιατρούς εργασίας εκατοντάδες επιχειρήσεις

Μεθοδεύσεις καταγγέλλει στην «DEAL» ο Γιώργος Λαμπρινός, πρόεδρος του Συνδέσμου Eταιριών Eξωτερικών Yπηρεσιών Προστασίας και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.