Τουρισμός

Μόνιμο ελληνικό περίπτερο στη Σαγκάη εγκαινίασε η Ε. Κουντουρά

Η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά έκοψε τις κορδέλες ενός μόνιμου περίπτερου της Ελλαδας, το GreekPavilion, εντός του οποίου έχει διατεθεί  χωρίς κόστος στον ΕΟΤ μόνιμος εκθεσιακός χώρος που για τα επόμενα δέκα χρόνια θα προβάλλει και θα προωθεί την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό.

 

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάης, στο πλαίσιο της κυβερνητικής αποστολής τριών συναρμόδιων Υπουργείων με στόχο την επίτευξη νέων επωφελών συμφωνιών για την Ελλάδα στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, των μεταφορών και του τουρισμού.

 

Στην πετυχημένη εκδήλωση παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών, κ. Θάνος Βούρδας, ο Γενικός Πρόξενος Σαγκάης, κ. Βασίλης Ξηρός, ο εκπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης και αν.Υπουργός Προστασίας του Περιβάλλοντος, κ.XuQinghua και πλήθος Κινέζων αξιωματούχων.

 

Όντας μόλις το έβδομο εθνικό περίπτερο στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάης, το Ελληνικό Περίπτερο δημιουργήθηκε από το μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Ελληνικό Συμβούλιο Εμπορίου για να προβάλει και να προωθεί ενεργά τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τα προϊόντα της Ελλάδας στη περιοχή της Ανατολικής Κίνας.

 

Το GreekPavilion εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ισχυρή βάση για την ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών εμπορικών σχέσεων στον τομέα των αγροτικών προϊόντων, την προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών και την ενίσχυση της ολοένα και αυξανόμενης τουριστικής κίνησης. Στο περιθώριο των εγκαινίων υπογράφτηκαν συμφωνίες συνεργασίας από ιδιωτικές και κρατικές εταιρείες της Κίνας με αντίστοιχες ελληνικές.

 

Την εκδήλωση κάλυψαν τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Σαγκάης με συνεντεύξεις και ρεπορτάζ τόσο στον έντυπο, όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο. Η Υπουργός παραχώρησε συνεντεύξεις στα κινεζικά τηλεοπτικά δίκτυα Tencent και PhoenixTV, όπου αναφέρθηκε συνολικά στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου για το δυναμικό άνοιγμα της κινεζικής τουριστικής αγοράς, από την οποία το 2018 επετεύχθη κατακόρυφη αύξηση επισκεπτών 70%, και αναμένεται νέα υψηλή αύξηση επισκεπτών το 2019.

 

 

 


επιστροφή στην αρχή