Deloitte: Οι τεχνολογικές τάσεις του 2019

Η Deloitte κυκλοφόρησε την 10η ετήσια έκθεση σχετικά με τις τεχνολογικές τάσεις, "Tech Trends 2019: Beyond the digital frontier" (Τεχνολογικές Τάσεις 2019: Πέρα από τα ψηφιακά σύνορα”). Η έκθεση εξετάζει πώς η σύγκλιση των νέων τεχνολογιών με ισχυρές τεχνολογικές δυνάμεις αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των διάφορων κλάδων. Οι νέες τεχνολογίες περιλαμβάνουν προηγμένη δικτύωση, υπολογιστές χωρίς διακομιστές, ευφυείς διασυνδέσεις, καθώς και τεχνολογικές δυνάμεις που περιλαμβάνουν ψηφιακές εμπειρίες.Πριν από δέκα χρόνια, όταν τα smartphones και οι κινητές εφαρμογές άρχισαν να αναπτύσσονται τραβούν, και τεχνολογίες όπως το cloud και το Διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) έρχονταν στο προσκήνιο, η Deloitte κυκλοφόρησε την πρώτη της Έκθεση Tech Trends. Ο οργανισμός παρακολούθησε την εξέλιξη αυτή καθώς η ψηφιακές επιταγές και ο μεταβαλλόμενος ρόλος της τεχνολογίας επαναπροσδιορίζουν το εγχείρημα, ωστόσο η υιοθέτηση αυτών των τάσεων εξακολουθεί να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό. Ορισμένες εταιρείες αρχίζουν να διερευνούν μόνο τις τάσεις που έγραψε η Deloitte το 2010, ενώ άλλες έχουν προχωρήσει γρήγορα στην “τεχνολογική ωρίμανση”.“Μην κάνετε λάθος: Η τεχνολογία δεν είναι απλώς μια ενεργοποιημένη λειτουργία. Η τεχνολογία είναι η παγκόσμια γλώσσα της επιχείρησης σήμερα”, δήλωσε ο Bill Briggs, επικεφαλής της Deloitte Consulting LLP. “Καθώς ο ρυθμός της αλλαγής επιταχύνεται, η τεχνολογία οδηγεί τώρα την βιομηχανική στρατηγική”, προσθέτει

 

Ειδικότερα για τις προοπτικές του 2019, η Deloitte Global βλέπει τη συνολική αξία των «έξυπνων» ηχείων στην αγορά να φτάνει τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τη συγκεκριμένη κατηγορία την ταχύτερα αναπτυσσόμενη ανάμεσα στις υπόλοιπες συνδεόμενες συσκευές. Με πωλήσεις που φτάνουν τις 164 εκατομμύρια συσκευές και μέση τιμή πώλησης τα 43 δολάρια ανά συσκευή, τα συνολικά έσοδα της βιομηχανίας προβλέπεται να αυξηθούν κατά 63%, σε σύγκριση με τα 4,3 δισ. δολάρια το 2018.

 

Ωστόσο, η βιομηχανία θα πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια που υπάρχουν για να επιτύχει τις πλήρεις δυνατότητες ανάπτυξής της. Οι τεχνολογίες αναγνώρισης ομιλίας συνεχίζουν να βελτιώνονται, αλλά θα χρειαστεί να υποστηρίζονται περισσότερες γλώσσες, ώστε η τεχνολογία να μην αποκλείει μέρος του πληθυσμού και να υιοθετηθεί παγκοσμίως.

 

Όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη (AI) η Deloitte προβλέπει επίσης ότι την τρέχουσα χρονιά οι εταιρείες θα επιταχύνουν περαιτέρω τη χρήση λογισμικού και υπηρεσιών που βασίζονται σε cloud με AI. Μεταξύ των εταιρειών που χρησιμοποιούν το AI, το 70% θα αποκτήσει δυνατότητες AI μέσω επιχειρησιακού λογισμικού που βασίζεται σε cloud, το 65% θα δημιουργήσει εφαρμογές AI χρησιμοποιώντας υπηρεσίες ανάπτυξης με βάση το cloud και έως το 2020 το ποσοστό διείσδυσης επιχειρησιακού λογισμικού με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη και υπηρεσίες ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης θα φτάσουν το 87% και 83% αντίστοιχα.

 

Ακόμα προβλέπεται η έλευση των ασύρματων δικτύων 5ης γενιάς (5G) σύντομα, παρέχοντας ταχύτερες συνδέσεις για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, καθώς και ανοίγοντας ευκαιρίες για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Οι πάροχοι ασύρματων δικτύων επεξεργάζονται τρόπους για την ανάπτυξη δικτύων 5G - στην πραγματικότητα, 72 πάροχοι δοκιμάζουν αυτή τη στιγμή αυτήν την υπηρεσία – ενώ η Deloitte προβλέπει ότι το 2019, 25 πάροχοι ασύρματων δικτύων θα αρχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες 5G, αριθμός ο οποίος πιθανότατα θα διπλασιαστεί έως το 2020. Συνολικά, πάνω από ένα εκατομμύριο 5G συσκευές αναμένεται να πωληθούν το 2019 και ο αριθμός αυτός θα επεκταθεί σε 15-20 εκατομμύρια έως το 2020.

 

Τέλος, ένα εκατομμύριο 5G pucks/modems αναμένεται να πουληθούν το 2019.

 

 

«Η ευρεία υιοθέτηση συσκευών 5G θα χρειαστεί χρόνο, αλλά πιστεύουμε ότι το 2019 θα είναι το σημείο εκκίνησης για αλλαγές στην βιομηχανία ασύρματων δικτύων» αναφέρει ο Craig Wigginton, επικεφαλής του τμήματος της Deloitte Global Telecommunications. «Το δίκτυο 5G μπορεί να προσφέρει σημαντική αύξηση στην ικανότητα μαζικής χρήσης δικτύων πέραν του 4G, και αυτό το γεγονός αποδεικνύει την ακόμα μεγαλύτερη προοπτική που παρουσιάζεται για το μέλλον της συνδεσιμότητας παγκοσμίως».

 

 

 


protoselida

Media

«Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Σπύρος Ζερβός

«Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Σπύρος Ζερβός

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του παλαίμαχου δημοσιογράφου Σπύρου...

Secret Money

«ΨHNETAI» DEAL

«ΨHNETAI» DEAL

Ένα σημαντικό deal «ψήνεται» στο χώρο των AΠE και ειδικότερα των αιολικών πάρκων. Oι πληροφορίες...

Αθλητικά

Δεδομένη η επιστροφή Μήτρογλου στη Μαρσέιγ

Δεδομένη η επιστροφή Μήτρογλου στη Μαρσέιγ

Δεδομένη θεωρούν πλέον οι Γάλλοι την επιστροφή του Κώστα Μήτρογλου στη Μαρσέιγ το καλοκαίρι. Όπως...

Τεχνολογία

Ρομπο-ταξί χωρίς οδηγό φέρνει η Tesla από το 2020

Ρομπο-ταξί χωρίς οδηγό φέρνει η Tesla από το…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Ίλον Μασκ δήλωσε ότι ρομπο-ταξί χωρίς άνθρωπο οδηγό θα αρχίσουν...

Υγεία & Διατροφή

Χωρίς γιατρούς εργασίας εκατοντάδες επιχειρήσεις

Χωρίς γιατρούς εργασίας εκατοντάδες επιχειρήσεις

Μεθοδεύσεις καταγγέλλει στην «DEAL» ο Γιώργος Λαμπρινός, πρόεδρος του Συνδέσμου Eταιριών Eξωτερικών Yπηρεσιών Προστασίας και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.