Netflix: Αυξάνει την μηνιαία συνδρομή στις ΗΠΑ

Σε αύξηση των τιμών της στις ΗΠΑ προχωρά η δημοφιλής πλατφόρμα διαμοιρασμού ταινιών/σειρών Netflix, μια απόφαση που πρόκειται να αγγίξει τις τσέπες 58 εκατομμυρίων συνδρομητών.

 

Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν σε όλους τους υπάρχοντες συνδρομητές στην Αμερική τους επόμενους μήνες και σε όλα τα νέα μέλη Netflix κατευθείαν. Οι υπάρχοντες πελάτες θα ειδοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το νέο κόστος της συνδρομής, έως και 30 ημέρες πριν από την εφαρμογή των νέων τιμών. Οι αυξημένες τιμές θα ισχύουν και για τους πελάτες του Netflix στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, αλλά από τις νέες τιμές αποκλείονται οι πελάτες στο Μεξικό και τη Βραζιλία.

 

Συγκεκριμένα, η τιμή του κόστους της συνδρομής αυξάνεται από 10,99 δολάρια σε 12,99 δολάρια τον μήνα για το στάνταρ πακέτο, το οποίο είναι και το πιο δημοφιλές, ενώ η τιμή στο βασικό πακέτο αυξάνεται από 7,99 δολάρια σε 8,99 δολάρια. Όσον αφορά το πακέτο premium 4S, με ποιότητα υψηλής ευκρίνειας σε τέσσερις διαφορετικές οθόνες, αυξάνεται από 13,99 δολάρια σε 15,99.

 

Οι τιμές της πλατφόρμας παρ' όλα αυτά παραμένουν αρκετά φθηνότερες από τις αντίστροιχες των ανταγωνιστών της. Συγκριτικά, το HBO Now χρεώνει 14,99 δολάρια για το βασικό του πακέτο, ενώ το Hulu χρεώνει $ 11.99 για συνδρομή χωρίς διαφημίσεις.

 

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο που η online πλατφόρμα αυξάνει το κόστος της συνδρομής της, με την προηγούμενη αύξηση να έχει σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2017. Ένας εκπρόσωπος του Netflix δήλωσε: «Αλλάζουμε τις τιμές όσο περνά ο καιρός, καθώς συνεχίζουμε να επενδύουμε στη διασκέδαση και τη βελτίωση της συνολική εμπειρίας της Netflix προς όφελος των μελών μας».

 

Η αύξηση του κόστους έρχεται σε μια περίοδο που η Netflix πρόκειται να χάσει όλο το περιεχόμενο της Disney, καθώς η Disney παρουσιάζει τη δική της πλατφόρμα φέτος. Η εισροή χρημάτων από τις συνδρομές θα τη βοηθήσει, επίσης, να πληρώσει τις επενδύσεις της σε πρωτότυπες εκπομπές και ταινίες, και να ανταγωνιστεί τις streaming υπηρεσίες της Disney και της Amazon Prime.

 

Σύμφωνα με τον The Economist πέρυσι ότι η εταιρεία δαπάνησε μεταξύ 12 και 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δικές της παραγωγές για το 2018, βγάζοντας δημοφιλείς ταινίες όπως το "Bird Box" και το "Roma", καθώς και νέους κύκλους τηλεοπτικών εκπομπών όπως "13 Reasons Why", "Orange is the New Black" και "Marvel's Daredevil".

 

Η αύξηση αυτή δεν φαίνεται πάντως να επηρεάζει άμεσα στις ισχύουσες τιμές στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων του ελληνικού τμήματος της εταιρείας: «Οι αυξήσεις των τιμών είναι συγκεκριμένες για κάθε χώρα. Επομένως, η αύξηση των τιμών στις ΗΠΑ δεν επηρεάζει τις τιμές που ισχύουν για την Ελλάδα αλλά ούτε και υποδεικνύει αλλαγή σε αυτές».


protoselida

World Business

Η βρετανική ασφαλιστική Aviva θα μεταφέρει τα κεφάλαιά της στην Ιρλανδία

Η βρετανική ασφαλιστική Aviva θα μεταφέρει τα κεφάλαιά…

Η Aviva, η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τα κεφάλαιά...

Media

Politico: Απογευματινή, η παλαιότερη ελληνική εφημερίδα στην Τουρκία

Politico: Απογευματινή, η παλαιότερη ελληνική εφημερίδα στην Τουρκία

Ρεπορτάζ με θέμα την παλαιότερη ελληνική εφημερίδα που κυκλοφορεί στην Τουρκία, την "Απογευματινή", η οποία...

Secret Money

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

Δεν είναι μόνο στη Folli Follie που κάποια δυνατά brands «αλλάζουν χέρια». Kινητικότητα παρατηρείται και...

Αθλητικά

Ιστιοπλοΐα: Τελετή βράβευσης των κορυφαίων του 2018

Ιστιοπλοΐα: Τελετή βράβευσης των κορυφαίων του 2018

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την "Βραδιά των Πρώτων", την...

Περιβάλλον

Σέιχ Σου: Φύτευση2.000 βραδυφλεγών φυτών για πυρασφάλεια

Σέιχ Σου: Φύτευση2.000 βραδυφλεγών φυτών για πυρασφάλεια

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική το επόμενο χρονικό διάστημα θα...

Τουρισμός

Aegean: 7 νέοι προορισμοί και επένδυση στο δίκτυο εξωτερικού με 700 χιλιάδες επιπλέον θέσεις

Aegean: 7 νέοι προορισμοί και επένδυση στο δίκτυο…

Σημαντικά μεγαλύτερη προσφορά θέσεων, αλλά και νέους προορισμούς περιλαμβάνει το πρόγραμμα δρομολογίων της AEGEAN...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.