To Facebook «σφίγγει τα λουριά» στις πολιτικές διαφημίσεις

Πιο αυστηρούς κανόνες για τις πολιτικές διαφημίσεις αλλά και εργαλεία για τον περιορισμό των παρεμβάσεων στις εκλογές της Ινδίας, της Ουκρανίας και την Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους επόμενους μήνες, θα εφαρμόσει το Facebook, σύμφωνα με το Reuters.

 

Η αγορά διαφημίσεων στο Facebook ενδέχεται να παραβιάζει τους εκλογικούς κανόνες και την πολιτική του κοινωνικού δικτύου.

 

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι το τελευταίο διάστημα υπό πίεση από τις Αρχές διεθνώς, ενώ την περασμένη χρονιά εισήγαγε διάφορες πρωτοβουλίες για να αυξήσει την εποπτεία των πολιτικών διαφημίσεων.

 

Ξεκινώντας από τη Νιγηρία, μόνο οι διαφημιστές που βρίσκονται στη χώρα θα μπορούν να κάνουν προεκλογικές διαφημίσεις, κάτι που ίσχυσε και κατά τη διάρκεια δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία, πέρυσι.

 

Η ίδια πολιτική θα εφαρμοστεί και στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. Οι εκλογές στη Νιγηρία είναι στις 16 Φεβρουαρίου ενώ στην Ουκρανία στις 31 Μαρτίου.

 

Στην Ινδία, που προσέρχεται στις κάλπες την άνοιξη, το Facebook θα τοποθετήσει τις εκλογικές διαφημίσεις σε διαδικτυακή βιβλιοθήκη με δυνατότητα αναζήτησης, από τον επόμενο μήνα, είπε στο Reuters o Rob Leathern, διευθυντής διαχείρισης προϊόντος στην εταιρεία.

 

Το δίκτυο πιστεύει ότι κρατώντας τις διαφημίσεις σε βιβλιοθήκη για επτά χρόνια είναι βασικό κομμάτι της μάχης κατά οποιασδήποτε εμπλοκής. Η βιβλιοθήκη στην Ινδία θα περιλαμβάνει πληροφορίες επικοινωνίας κάποιων αγοραστών ή τα επίσημα πιστοποιητικά κανονιστικών ρυθμίσεων τους.

 

Για τους ιδιώτες που αγοράζουν πολιτικές διαφημίσεις, το Facebook δήλωσε ότι θα διασφαλίσει πως τα ονόματά τους αντιστοιχούν με έγγραφα που έχουν εκδοθεί από το κράτος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβει μία έκδοση αυτού του συστήματος διαφάνειας ενόψει ευρωεκλογών του Μαΐου.

 

Eκλογές διεξάγονται φέτος, μεταξύ άλλων, στην Αυστραλία, την Ινδονησία, το Ισραήλ και τις Φιλιππίνες, για τις οποίες το Facebook σημειώνει ότι ακόμη εξετάζει τις πολιτικές που θα ακολουθήσει.

 

Παράλληλα, αναμένεται ένα νέο σετ εργαλείων μέχρι τα τέλη Ιουνίου, την ώρα που άλλοι εργαζόμενοι του κοινωνικού δικτύου επικεντρώνονται στην εξακρίβωση προβληματικής συμπεριφοράς η οποία δεν σχετίζεται ωστόσο με τις διαφημίσεις.

 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, ερευνητές που εργάζονται για επιτροπή της αμερικανικής Γερουσίας συμπέραναν ότι η ρωσική Υπηρεσία Ερευνών Ίντερνετ χρησιμοποίησε διαφημίσεις στα social media και κανονικά posts σε μη αυθεντικούς λογαριασμούς για να προωθήσει τον υποψήφιο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε εκατομμύρια Αμερικανούς. Η Ρωσία πάντως αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς.


protoselida

World Business

Η βρετανική ασφαλιστική Aviva θα μεταφέρει τα κεφάλαιά της στην Ιρλανδία

Η βρετανική ασφαλιστική Aviva θα μεταφέρει τα κεφάλαιά…

Η Aviva, η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τα κεφάλαιά...

Media

Politico: Απογευματινή, η παλαιότερη ελληνική εφημερίδα στην Τουρκία

Politico: Απογευματινή, η παλαιότερη ελληνική εφημερίδα στην Τουρκία

Ρεπορτάζ με θέμα την παλαιότερη ελληνική εφημερίδα που κυκλοφορεί στην Τουρκία, την "Απογευματινή", η οποία...

Secret Money

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

Δεν είναι μόνο στη Folli Follie που κάποια δυνατά brands «αλλάζουν χέρια». Kινητικότητα παρατηρείται και...

Αθλητικά

Ιστιοπλοΐα: Τελετή βράβευσης των κορυφαίων του 2018

Ιστιοπλοΐα: Τελετή βράβευσης των κορυφαίων του 2018

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την "Βραδιά των Πρώτων", την...

Περιβάλλον

Σέιχ Σου: Φύτευση2.000 βραδυφλεγών φυτών για πυρασφάλεια

Σέιχ Σου: Φύτευση2.000 βραδυφλεγών φυτών για πυρασφάλεια

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική το επόμενο χρονικό διάστημα θα...

Τουρισμός

Aegean: 7 νέοι προορισμοί και επένδυση στο δίκτυο εξωτερικού με 700 χιλιάδες επιπλέον θέσεις

Aegean: 7 νέοι προορισμοί και επένδυση στο δίκτυο…

Σημαντικά μεγαλύτερη προσφορά θέσεων, αλλά και νέους προορισμούς περιλαμβάνει το πρόγραμμα δρομολογίων της AEGEAN...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.