Τουρισμός

Διπλάσιοι Νορβηγοί θα επισκεφθούν τη χώρα μας το 2019

Προβλέψεις για διπλασιασμό των αφίξεων Νορβηγών, στην Ελλάδα, το 2019, κάνουν οι tour operators της σκανδιναβικής χώρας, υπογραμμίζοντας πως αναμένεται μεγαλύτερη από την αντίστοιχη περσινή αύξηση που κινήθηκε στα επίπεδα του 11,6%.

 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης REISELIVSMESSEN στο Όσλο της Νορβηγίας, 11-13 Ιανουαρίου 2019, όπου ο ΕΟΤ έλαβε μέρος για πρώτη φορά, με συνεκθέτες την Περιφέρεια Κρήτης και κοινοπραξία ξενοδοχείων από το Ρέθυμνο, ανακοινώθηκε η παραπάνω εκτίμηση.

 

Στην Έκθεση μετείχαν συνολικά 177 εκθέτες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων τουριστικά γραφεία και εκπρόσωποι κρατικών οργανισμών τουρισμού κυρίως από χώρες εκτός Ευρώπης, ενώ την επισκέφθηκαν περισσότερα από 30.000 άτομα.

 

Εκεί βρέθηκε και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ και μέλος του Δ.Σ., Γιάννης Γούλιος, ο οποίος με τον Αν. Προϊστάμενο της Υπηρεσίας ΕΟΤ Σκανδιναβίας, Παύλο Μούρμα, είχε συναντήσεις με τον Διευθυντή Νορβηγίας-Φινλανδίας του Τ.Ο. APOLLO, Έρικ Χάουγκ, και τον Production & Optimization Manager, Ματίας Κάρισον, προκειμένου να εξεταστούν οι περαιτέρω ενέργειες συνδιαφήμισης και προωθητικών δράσεων οι οποίες θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα.

 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, οι συναντήσεις συνεχίστηκαν με εκπροσώπους και ιδιοκτήτες μικρότερων τουριστικών γραφείων που προωθούν αποκλειστικά την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, όπως το HELLAS SPESIALISTEN, ή περιλαμβάνουν την Ελλάδα στα προγράμματα τους, όπως τα Γραφεία JOMFRUREISER με εναλλακτικές δραστηριότητες και PEER GYNT TOURS, online πρακτορεία και πλατφόρμες, όπως η REISEGIGANTEN, καθώς και με δημοσιογράφους από τα μεγαλύτερα τουριστικά περιοδικά της Νορβηγίας REIS, VAGABOND και REISELYST.


επιστροφή στην αρχή