Χωρίς γιατρούς και χειρουργεία στο νοσοκομείο Σαντορίνης

Σοβαρές καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ

 

Από τους 35 γιατρούς που ήταν στο νοσοκομείο Σαντορίνης όταν ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016, πλέον έχουν μείνει μόλις 25 σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων, υπάρχουν μόνο ένας γυναικολόγος με μπλοκάκι και ένας παιδίατρος. Ως εκ τούτω δεν γίνονται ούτε φυσιολογικοί τοκετοί.

 

"Υπάρχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού πλήρως εξοπλισμένη, αλλά δεν υπάρχει κανείς νεφρολόγος ιατρός. Με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί και να είναι μονίμως κλειδωμένη.

 

Υπάρχει ένας αναισθησιολόγος και ένας χειρουργός ιατρός. Άρα δεν γίνονται χειρουργεία ούτε καν αιμορροΐδες! Οι αεροδιακομιδές ασθενών συνεχίζουν αμείωτες αφού το νοσοκομείο δεν πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις.

 

Στο διαγωνισμό που προκηρύχτηκε δεν συμμετείχε στην προκήρυξη ενδιαφέροντος κανένας Αναισθησιολόγος ιατρός, κανένας χειρουργός, κανένας νεφρολόγος. Με συνέπεια ούτε μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα βελτιωθεί η κατάσταση.

 

Δεν υπάρχει οφθαλμίατρος, ψυχίατρος στο νοσοκομείο. Η ΜΑΦ 5 κλινών λειτουργεί με μεγάλη επισφάλεια αφού υπάρχει μόνο ένας γιατρός. Δεν υπάρχει τμήμα αιμοδοσίας", υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

 

 


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.