Η ώρα της κρίσης στη Βουλή

Διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι πολιτικοί αρχηγοί

 

Στα ύψη αναμένεται να φτάσει σήμερα το πολιτικό θερμόμετρο, δεύτερη ημέρα συζήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια, ενώ τα μεσάνυχτα αναμένεται η ψήφιση ή μη της Συμφωνίας.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η ψηφοφορία μπορεί να μετατεθεί για την Παρασκευή, καθώς έχουν ζητήσει να μιλήσουν 145 βουλευτές.

 

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και στις συγκρούσεις, ενώ θα απουσιάζει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος δεν διαθέτει πλέον κοινοβουλευτική ομάδα. Η σημερινή συνεδρίαση όπως είναι αναμενόμενο θα σημαδευτεί από τη σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη, αλλά και από τις παρεμβάσεις δύο πρώην πρωθυπουργών, του Κώστα Καραμανλή – κατά πάσα πιθανότητα με γραπτή δήλωση - και του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος προτίθεται να μιλήσει στην Ολομέλεια το απόγευμα.

 

152-153 ψήφοι

 

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα η συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται να συγκεντρώσει σίγουρα 152 βουλευτές. Τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την Έλενα Κουντουρά, τον Θανάση Παπαχριστόπουλο και τον Σπύρο Δανέλλη που έδωσαν πρόσφατα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και επιπλέον τον Σταύρο Θεοδωράκη τον Γιώργο Μαυρωτά και το Σπύρο Λυκούδη από το Ποτάμι και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο από τη ΔΗΜΑΡ.

 

Εντός της ημέρας αναμένεται να αποφασίσει και η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα. Εάν τελικά ψηφίσει και εκείνη Ναι, οι θετικές ψήφοι θα φτάσουν τις 153. Εάν επιλέξει μια διαφορετική στάση αυτή θα είναι μεταξύ του παρόν και της αποχής και όχι της καταψήφισης της συμφωνίας.

 

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πήγες το κεφάλαιο της συμφωνίας των Πρεσπών θα κλείσει οριστικά το επόμενο δεκαήμερο όπου αναμένεται να κατατεθεί και να ψηφιστεί σίγουρα χωρίς την φόρτιση των τελευταίων ημερών το πρωτόκολλο ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.