Έφυγε από τη ζωή ο Αχιλλέας Στεργίου

Ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας ταξίδεψε για την πόλη των Αγγέλων, ο Αχιλλέας Στεργίου, ξαφνικά μα συνάμα και πολύ ήρεμα αφού δεν ξύπνησε ποτέ από τον βραδινό του ύπνο.

 

Καταξιωμένο μέλος της ευρύτερης ναυτιλιακής αγοράς, έτυχε αναγνώρισης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Εργάστηκε σχεδόν σε όλα τα πόστα που μπορεί να εργαστεί ένα σπουδαίο χρηματοοικονομικό στέλεχος αφού υπηρέτησε στον Χρηματιστηριακό τομέα, στον Τραπεζικό, στον επενδυτικό αλλά και στον Εφοπλιστικό επίσης. Παντού έδραττε δάφνες ικανότητας, αξιοπρέπειας, εντιμότητας από τους οργανισμούς που υπηρέτησε και φιλίας από συναδέλφους όπου κι αν βρισκόταν.

 

Ο Αχιλλέας Στεργίου, μεγάλωσε στον κέντρο του Βόλου και ως άριστος μαθητής ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή στις Σπέτσες. Μετά αποφοίτησε από την Ελληνική Σχολή Οικονομικών Επιστημών με πτυχίο Λογιστικής το 1975. Ακολούθως μετέβη στο Πανεπιστήμιο McGill του Μόντρεαλ του Καναδά από όπου έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με επίκεντρο τη χρηματοδότηση (1975-1978). Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε σε εταιρείες της αλλοδαπής.

 

Από το 1980 έως το 1985, υπηρέτησε ως εγγεγραμμένος χρηματιστής της Merrill Lynch, Pierce, Penner & Smith. Μεταξύ 1985 και 1990 μεταφέρθηκε στο Monte Carlo και εργάστηκε ως Διευθυντής Επενδύσεων στην Star Maritime SA G.S. Livanos Group. Tο 1990 επιστρέφει στην Ελλάδα για να εργαστεί ως υψηλόβαθμο στέλεχος και Treasurer στην Tsakos Shipping and Trading SA.

 

Το 1995 εισήλθε στον Τραπεζικό κλάδο αφού υπήρξε Αντιπρόεδρος και Διευθυντής του Ελληνικού Γραφείου Αντιπροσωπείας της JP Morgan-Chase Manhattan Bank μέχρι το 2001, εστιάζοντας στη δραστηριότητα χρηματοδότησης ναυτιλίας.

 

Ο Αχιλλέας Στεργίου, ολοκλήρωσε τη καριέρα του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Metrostar Management Corp. – Όμιλος Αγγελόπουλου από το 2002 μέχρι και το 2011. Ακολούθως εργαζόταν ιδιωτικά ως επενδυτικός σύμβουλος. Τέλος διετέλεσε Διευθυντής της Box Ships Inc. από τον Απρίλιο του 2011, Διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου και της Atlas Securities Co και μέλος των Επιτροπών Επενδύσεων του Εμπορίου Αμοιβαίου Κεφαλαίου της Hermes, της Ελλάδας και του Αμοιβαίου Κεφαλαίου της Interinvest.

 

Ο Αχιλλέας ήταν ένας εξαιρετικός χομπίστας που αγαπούσε πολύ την μηχανοκίνηση, την Ιστιοπλοΐα αλλά και οτιδήποτε είχε να κάνει με την θάλασσα. Πάνω από όλα όμως του άρεσε η παρέα, η καλή παρέα που δημιουργούσε με οποιονδήποτε ενώ υπήρξε μέντορας πολλών νέων. Aφήνει πίσω του την σύζυγό του Νάντια και την αδελφή του Μαράτα η οποία διαμένει πάντα στον Βόλο.

 

 

 


protoselida

World Business

Η βρετανική ασφαλιστική Aviva θα μεταφέρει τα κεφάλαιά της στην Ιρλανδία

Η βρετανική ασφαλιστική Aviva θα μεταφέρει τα κεφάλαιά…

Η Aviva, η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τα κεφάλαιά...

Media

Politico: Απογευματινή, η παλαιότερη ελληνική εφημερίδα στην Τουρκία

Politico: Απογευματινή, η παλαιότερη ελληνική εφημερίδα στην Τουρκία

Ρεπορτάζ με θέμα την παλαιότερη ελληνική εφημερίδα που κυκλοφορεί στην Τουρκία, την "Απογευματινή", η οποία...

Secret Money

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

Δεν είναι μόνο στη Folli Follie που κάποια δυνατά brands «αλλάζουν χέρια». Kινητικότητα παρατηρείται και...

Αθλητικά

Ιστιοπλοΐα: Τελετή βράβευσης των κορυφαίων του 2018

Ιστιοπλοΐα: Τελετή βράβευσης των κορυφαίων του 2018

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την "Βραδιά των Πρώτων", την...

Περιβάλλον

Σέιχ Σου: Φύτευση2.000 βραδυφλεγών φυτών για πυρασφάλεια

Σέιχ Σου: Φύτευση2.000 βραδυφλεγών φυτών για πυρασφάλεια

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική το επόμενο χρονικό διάστημα θα...

Τουρισμός

Aegean: 7 νέοι προορισμοί και επένδυση στο δίκτυο εξωτερικού με 700 χιλιάδες επιπλέον θέσεις

Aegean: 7 νέοι προορισμοί και επένδυση στο δίκτυο…

Σημαντικά μεγαλύτερη προσφορά θέσεων, αλλά και νέους προορισμούς περιλαμβάνει το πρόγραμμα δρομολογίων της AEGEAN...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.