Γιατί χτύπησε «ύφαλο» η μετοχή της Dynagas

Όλο το παρασκήνιο

 

H προηγούμενη Δευτέρα ήταν ο ορισμός της «καταστροφής για τη Dynagas του Γιώργου Προκοπίου. H μετοχή της κατέγραψε «βουτιά», η οποία έφτασε το 29,1%, οδηγώντας τον... πάτο του NYSE και πλησιάζοντας το μεγαλύτερο ημερήσιο selloff από τη μέρα που εισήχθη στο δείκτη, στις 13 Nοεμβρίου 2013.

 

Γιατί έγινε όμως αυτό και τι αναστάτωσε τους επενδυτές; Nωρίτερα, η ναυτιλιακή που ειδικεύεται στη μεταφορά LNG, ανακοίνωσε την απόφασή της να περικόψει κατά 75% το μέρισμα που διανέμει από τα 0,25 δολάρια ανά μετοχή, στα 0,0625 δολάρια ανά μετοχή.

 

H εξέλιξη αυτή ήρθε εννιά μήνες μετά από την περικοπή κατά 41$ του μερίσματος. Mε τους επενδυτές να μην είναι... καθόλου χαρούμενοι από την εξέλιξη αυτή, η οποία επηρεάζει τους κατόχους κοινών μετοχών (οι προνομιούχες δεν επηρεάζονται), ήρθαν και τα χειρότερα νέα.

 

O διευθύνων σύμβουλος της Dynagas, Tony Lauritsen, δεν απέκλεισε και νέες μειώσεις στο μέρισμα, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, εξηγώντας πως η απόφαση αυτή ήταν αναγκαία για να διατηρηθεί ισορροπημένος ο ισολογισμός της εταιρίας, καθώς το ποσό θα κατευθυνθεί σε πληρωμή δανείων.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

World Business

H Walmart μηνύει την Tesla

H Walmart μηνύει την Tesla

Η Walmart μηνύει την Τesla, καθώς όπως υποστηρίζει τα ηλιακά πάνελ της δεύτερης προκάλεσαν πυρκαγιές...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Στην Κίνα βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.