266 επενδυτικές προτάσεις για νέα καταλύματα σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Χαράς Ευαγγέλια για τη Δυτική Ελλάδα, καθώς έχουν υποβληθεί 266 νέες επενδυτικές προτάσεις, που αφορούν σε νέα καταλύματα σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

 

Παράλληλα, η Περιφέρεια ενίσχυσε πρόσφατα με 10 εκατ. ευρώ τις νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες στον τουριστικό τομέα, με πόρους προερχόμενους από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020.

 

Όσον αφορά τον απολογισμό της τουριστικής κίνησης για το 2018, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σημειώνει ότι καταγράφηκε αύξηση των επισκεπτών και των ταξιδιωτικών εισπράξεων. Μάλιστα, επικαλούμενη τα στοιχεία που προέρχονται από τις επίσημες στατιστικές της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφέρει ότι «μέσα στο πρώτο 9μηνο του 2018 είχαμε 2.741.000 διανυκτερεύσεις, δηλαδή, αύξηση κατά 25,27% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, όπου ο συνολικός αριθμός των διανυκτερεύσεων ήταν 2.188.100».

 

Επίσης, σύμφωνα με την Περιφέρεια, «μέσα στην ίδια χρονική περίοδο, δηλαδή, Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2018, η οικονομία της Δυτικής Ελλάδας ενισχύθηκε με επιπλέον 39,9 εκατ. ευρώ από την τόνωση της τουριστικής κίνησης».

 

Ταυτόχρονα, ο αριθμός των επισκεπτών στη Δυτική Ελλάδα το ίδιο χρονικό διάστημα αυξήθηκε κατά 90.300 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

 

Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Κωνσταντίνος Καρπέτας, τόνισε ότι «δουλέψαμε μεθοδικά και επίμονα στο κομμάτι της τουριστικής προβολής και ταυτόχρονα δώσαμε έμφαση στη βελτίωση των υποδομών, ώστε η Δυτική Ελλάδα να ενισχύσει την προσβασιμότητα των επισκεπτών της, αλλά και τη διακριτή τουριστική της ταυτότητα» και πρόσθεσε: «Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι αυτή η διαρκώς ανοδική τροχιά στα τουριστικά μεγέθη της Δυτικής Ελλάδος θα έχει ακόμη μεγαλύτερη ένταση τα επόμενα χρόνια».


protoselida

Media

ΕΡΑ: διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα για 21η Απρίλη

ΕΡΑ: διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα για 21η Απρίλη

H ΕΡΑ λέει «Όχι στον Φασισμό» μ’ ένα διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα το Σάββατο 20 και...

Secret Money

TI KPYBEI TO «MΠPOΣ-ΠIΣΩ»

TI KPYBEI TO «MΠPOΣ-ΠIΣΩ»

O Mανώλης Παναγιωτάκης μπορεί τώρα να κάθεται στην «ηλεκτρική καρέκλα» του επικεφαλής της ΔEH, αλλά...

Τεχνολογία

 Νetflix: 9,6 εκατ. νέοι συνδρομητές το 2019

Νetflix: 9,6 εκατ. νέοι συνδρομητές το 2019

Η Netflix, η δημοφιλής εταιρεία streaming απέκτησε 9,6 εκατομμύρια νέους συνδρομητές κατά το πρώτο τρίμηνο...

Περιβάλλον

Τι γνωρίζουμε για τους κεραυνούς

Τι γνωρίζουμε για τους κεραυνούς

Σε συνέχεια των ασυνήθιστων καιρικών φαινομένων που χτύπησαν τις τελευταίες ημέρες·την Αθήνα,·η ·μετεωρολογική υπηρεσία meteo του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.