Πιέσεις στα ομόλογα εν αναμονή της έκθεσης Fitch

Επιφυλακτικότητα επικρατεί μέχρι αυτή τη στιγμή στο χρηματιστήριο. Στην αγορά ελληνικών ομολόγων εκδηλώνονται πιέσεις και οι τιμές υποχωρούν, την ίδια ώρα οι αποδόσεις ανεβαίνουν.

 

Την έκθεση της Fitch για την ελληνική οικονομία, αναμένουν σήμερα οι αγορές, εστιάζοντας το ενδιαφέρον στις επισημάνσεις και τις εκτιμήσεις, καθώς ο αμερικανικός οίκος δεν πρόκειται να αλλάξει την αξιολόγηση. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ανεβαίνει κατά 3 μονάδες βάσης, στο 4%. Του 5ετούς πήγε 2,88% και επανήλθε στα επίπεδα χθεσινού κλεισίματος (2,80%).

 

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται επίσης στο μέτωπο των  κόκκινων δανείων, όπου επικρατεί κινητικότητα και κυοφορούνται λύσεις, την ώρα που αναθερμαίνεται  η σεναριολογία για ενδεχόμενες κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών.

 

Οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν  στο επίκεντρο της προσοχής και συνεχίζουν να δίνουν τόνο και κατεύθυνση στην αγορά. Τα funds του short selling έχουν περιορίσει τις κινήσεις τους, βρίσκονται όμως «με το όπλο παρά πόδα».

 

Χρηματιστηριακοί παράγοντες εκτιμούν ότι η αγορά βρίσκεται σε φάση αναζήτησης ισορροπιών, μετά την ανοδική κίνηση των τελευταίων ημερών, που έφερε τους βασικούς δείκτες στα όρια ισχυρών αντιστάσεων και σε υπερπουλημένα επίπεδα.

 

Εύλογη και αναμενόμενη η μεταβλητότητα, ώσπου να επιβεβαιωθούν τα επίπεδα νέων στηρίξεων, απ' όπου μπορεί να ξεκινήσει ο επόμενος κύκλος ανάκαμψης.

 

Μετοχές και δείκτες


Με διακυμάνσεις και εναλλαγές κατεύθυνσης έχουν κινηθεί σήμερα οι βασικοί δείκτες, αλλάζοντας πολλές φορές πρόσημο.

 

Ο τραπεζικός ξεκίνησε με +0,51%, γύρισε καθοδικά στο -2,58% και τώρα ανακάμπτει, καλύπτοντας μεγάλο μέρος των απωλειών. Αυτή την ώρα βρίσκεται στο -0,30%. Με θετικό πρόσημο η Eurobank (+1,3% από -1%). Η Εθνική έχανε 3,3% και τώρα  έχει ανακάμψει σε -1,2%. Alpha -1%, Πειραιώς και Attica -0,5%.

 

Σε θετικό πρόσημο έχουν γυρίσει ο Γενικός Δείκτης (+0,15% στις 646 μονάδες) και ο FTASE 25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,13% στις 1.708,3).

 

Στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση προηγούνται ΟΛΠ +2%, Μυτιληναίος +1,3%, Jumbo και Τιτάν +0,8%, ΑΔΜΗΕ και Lamda +0,7%.

 

Στο κόκκινο ΕΛΠΕ -1,1%, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΟΠΑΠ  -0,6%, Ελλάκτωρ -0,3%.

 

Στα mid caps ξεχωρίζουν MIG (+2% με μεγάλο όγκο συναλλαγών) και Νηρέας (+1,8%). Στα περιφερειακά χαρτιά πρωταγωνιστεί η Σελόντα με +14,5% και συναλλαγές 360.000 τεμαχίων.


protoselida

Media

ΕΡΑ: διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα για 21η Απρίλη

ΕΡΑ: διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα για 21η Απρίλη

H ΕΡΑ λέει «Όχι στον Φασισμό» μ’ ένα διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα το Σάββατο 20 και...

Secret Money

TI KPYBEI TO «MΠPOΣ-ΠIΣΩ»

TI KPYBEI TO «MΠPOΣ-ΠIΣΩ»

O Mανώλης Παναγιωτάκης μπορεί τώρα να κάθεται στην «ηλεκτρική καρέκλα» του επικεφαλής της ΔEH, αλλά...

Τεχνολογία

 Νetflix: 9,6 εκατ. νέοι συνδρομητές το 2019

Νetflix: 9,6 εκατ. νέοι συνδρομητές το 2019

Η Netflix, η δημοφιλής εταιρεία streaming απέκτησε 9,6 εκατομμύρια νέους συνδρομητές κατά το πρώτο τρίμηνο...

Περιβάλλον

Τι γνωρίζουμε για τους κεραυνούς

Τι γνωρίζουμε για τους κεραυνούς

Σε συνέχεια των ασυνήθιστων καιρικών φαινομένων που χτύπησαν τις τελευταίες ημέρες·την Αθήνα,·η ·μετεωρολογική υπηρεσία meteo του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.