Υπό κατασκευή η πρώτη υπεράκτια αιολική μονάδα της Γαλλίας

Ο πάροχος υπεράκτιων υπηρεσιών αιολικής ενέργειας LOC Renewables, μέρος του ομίλου LOC, μια κορυφαία διεθνής εταιρεία παροχής συμβουλών σε θέματα μηχανολογίας στην θάλασσα, είδε να πραγματοποιείται επιτυχώς η έναρξη κατασκευής του πρώτου υπεράκτιου αιολικού έργου στην Γαλλία.

Πρόκειται για το έργο αιολικής ενέργειας Floatgen Demonstrator, με την εταιρεία Ideol επικεφαλής της κοινοπραξίας, και με τη συμμετοχή έξι άλλων ευρωπαϊκών εταίρων (Centrale Nantes, Bouygues Travaux Publics, Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης, RSK, Zabala, Fraunhofer). Το έργο έχει σχεδιαστεί για να δείξει την τεχνική και οικονομική σκοπιμότητα της multimegawatt ολοκληρωμένης πλωτής ανεμογεννήτριας, ανοίγοντας τον δρόμο για μελλοντικές εξελίξεις για ένα μειωμένο, ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που μπορεί σύντομα να φτάσει τα επίπεδα των συμβατικών υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Ένα συγκριτικό πλεονέκτημα της Γαλλίας σε σχέση με άλλες χώρες είναι ότι διαθέτει ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες για έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, λόγω των ισχυρών, σταθερών ανέμων σε περιοχές με βαθύτερα νερά, στα ανοιχτά των γαλλικών ακτών τόσο στον Ατλαντικό όσο και στη Μεσόγειο.

Επιπλέον, η δυνατότητα επιλογής πλωτών ανεμογεννητριών που μπορούν να μετακινηθούν βαθύτερα στη θάλασσα σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερη οπτική διατάραξη του τοπίου από ό,τι με τη χρήση σταθερών υπεράκτιων ανεμογεννητριών, άρα και λιγότερες περιβαλλοντικές διαμαρτυρίες που έχουν οδηγήσει στην καθυστέρηση της ανάπτυξης αρκετών σταθερών υπεράκτιων έργων κατά τέσσερα έως έξι χρόνια.

Ο σχεδιασμός του έργου περιλαμβάνει μία πλωτή δομή σκυροδέματος, η οποία χρησιμοποιεί έξι γραμμές πρόσδεσης για την αγκυροβόλησή της, γεγονός που οδήγησε σε τεχνικές προκλήσεις.

Ο κ. Hugues Delanoue, Διευθύνων Σύμβουλος της LOC France, δήλωσε: “Το έργο Floatgen θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα μιας σημαντικής επιτυχίας για τη Γαλλία, στην οποία έχουν ήδη ανατεθεί τέσσερα πιλοτικά έργα ανοικτής θαλάσσης. Με τη μεγαλύτερη δυναμικότητά της, η πλωτή υπεράκτια αιολική ενέργεια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενός νέου κύματος τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που θα εμπλουτίσει το ενεργειακό μείγμα στη Γαλλία και στην ευρύτερη Ευρώπη”.

 

 

 


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Η Ford ανακοίνωσε περίπου 200 απολύσεις στο εργοστάσιο στον Καναδά

Η Ford ανακοίνωσε περίπου 200 απολύσεις στο εργοστάσιο…

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι θα προχωρήσει σε περίπου 200 απολύσεις στην...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.