Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone, έχοντας θέσει ως βασικό του στόχο, η πρόληψη σε θέματα υγείας να φτάσει σε ακόμα περισσότερους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, πραγματοποίησε κατά την διάρκεια του 2018, περισσότερες από 3.500 εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις. Παράλληλα, φέτος ολοκληρώνοντας το 13ο έτος υλοποίησης του, στο πρόγραμμα εντάχθηκαν περιφερειακά και κεντρικά ιατρεία από τις περιοχές Δωδεκανήσων, Επτανήσων, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Άρτας, Μεσσηνίας, Κορινθίας και Λακωνίας*.

 

Η χρονιά αυτή σηματοδοτεί, επίσης, και την έναρξη της νέας καμπάνιας πρόληψης του Προγράμματος Τηλεϊατρικής με κεντρικό μήνυμα «Πιο κοντά στην έγκαιρη διάγνωση, πιο δυνατοί!». Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η προώθηση της αξίας της πρόληψης αλλά και της έγκαιρης διάγνωσης σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και περιοχής διαμονής. Ήδη το Ίδρυμα Vodafone ξεκίνησε διανομή ενημερωτικού εντύπου στα σημεία υλοποίησης του Προγράμματος Τηλεϊατρικής, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες εφήβους, νέους και ηλικιωμένους να ενημερωθούν για τις δωρεάν προληπτικές υπηρεσίες. Έτσι, μέσω της τεχνολογίας, το αγαθό της υγείας έρχεται ένα βήμα πιο κοντά σε όλη την οικογένεια.

 

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας στον τομέα της υγείας, το Πρόγραμμα καλύπτει όσους πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, καθώς παρέχει τη δυνατότητα συστηματικού ελέγχου της κατάστασης της υγείας τους και γνωμάτευση από εξειδικευμένους ιατρούς του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν από τον τόπο κατοικίας τους. Επιπλέον, η δημιουργία ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου βοηθά τους γενικούς/αγροτικούς ιατρούς να παρακολουθούν πιο ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά την υγεία των ασθενών τους.

 

Κάθε χρόνο, το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής ενισχύει την πρόσβαση σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας για περισσότερους από 500.000 κατοίκους 100 απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, ενώ από το 2008, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 45.200 εξετάσεις σε απομακρυσμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας.

 

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων ενώ την τεχνική υλοποίηση του Προγράμματος έχει αναλάβει εταιρεία Vidavo.

 

* Πιο αναλυτικά τα παρακάτω ιατρεία εντάχθηκαν το 2018 στο Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone - https://www.vodafone.gr/telemedicine/ :

 

Κ.Υ. Έμπωνα (μέσω του Δήμου Ρόδου)

 

Π.Ι. Αλιστράτης/ Κ.Υ. Νέας Ζίχνης  (Σερρών)

 

Π.Ι. Γαληψού (Καβάλας)

 

Π.Ι. Παγονερίου / Κ.Υ. Κάτω Νευροκοπίου (Δράμας)

 

Π.Ι. Ερέτριας Φαρσάλων (Λάρισας)

 

Κ.Υ. Πύλης (Τρικάλων)

 

Π.Ι. Μεσοχώρας/ Κ.Υ. Πύλης (Τρικάλων)

 

Π.Ι Καλλιφωνίου (Καρδίτσας)

 

Π.Ι. Αθαμανίου / Κ.Υ. Βουργαρελίου (Άρτας)

 

Π.Ι. Αγίας Θέκλης (Κεφαλληνίας)

 

Π.Ι. Κάμπου (Μεσσηνίας)

 

Π.Ι. Λαύκας (Κορινθίας)

 

Π.Ι. Μακρυώτικων (Κεφαλληνίας)

 

Π.Ι. Σκάλας (Κεφαλληνίας)

 

Π.Ι. Ρειχέας & Π.Ι. Νιάτων / ΓΝ-ΚΥ Μολάων (Λακωνίας)


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Digital Disruption Sessions II IBG: Σε σύσταση buy η μετοχή της »
protoselida

Media

ΕΡΑ: διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα για 21η Απρίλη

ΕΡΑ: διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα για 21η Απρίλη

H ΕΡΑ λέει «Όχι στον Φασισμό» μ’ ένα διήμερο αντιφασιστικό αφιέρωμα το Σάββατο 20 και...

Secret Money

TI KPYBEI TO «MΠPOΣ-ΠIΣΩ»

TI KPYBEI TO «MΠPOΣ-ΠIΣΩ»

O Mανώλης Παναγιωτάκης μπορεί τώρα να κάθεται στην «ηλεκτρική καρέκλα» του επικεφαλής της ΔEH, αλλά...

Τεχνολογία

 Νetflix: 9,6 εκατ. νέοι συνδρομητές το 2019

Νetflix: 9,6 εκατ. νέοι συνδρομητές το 2019

Η Netflix, η δημοφιλής εταιρεία streaming απέκτησε 9,6 εκατομμύρια νέους συνδρομητές κατά το πρώτο τρίμηνο...

Περιβάλλον

Τι γνωρίζουμε για τους κεραυνούς

Τι γνωρίζουμε για τους κεραυνούς

Σε συνέχεια των ασυνήθιστων καιρικών φαινομένων που χτύπησαν τις τελευταίες ημέρες·την Αθήνα,·η ·μετεωρολογική υπηρεσία meteo του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.