ΕΣΗΕΑ: Σεμινάρια για τα Νέα Μέσα και την ψηφιακή εποχή

Αθρόα ήταν η συμμετοχή δημοσιογράφων στον κύκλο της πρώτης εβδομάδας των σεμιναρίων για τα Νέα Μέσα, που διοργανώνει η ΕΣΗΕΑ στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να παράσχει στους δημοσιογράφους πρακτικές και εξειδικευμένες γνώσεις, απαραίτητες για τη μετάβασή τους από τα παραδοσιακά ΜΜΕ στο νέο περιβάλλον της ψηφιακής δημοσιογραφίας.

 

Τα σεμινάρια ξεκίνησαν την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου, με την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως, Μαρία Αντωνιάδου να καλωσορίζει τους συμμετέχοντες, στους οποίους τόνισε τη σημασία της κατάρτισης των δημοσιογράφων στα Νέα Μέσα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τις εντατικές προσπάθειες, που καταβάλλει η Ένωση για την ενίσχυση και διάσωση του έντυπου Τύπου, ο οποίος αποτελεί πυλώνα της Ενημέρωσης, της ελεύθερης έκφρασης και της ανταλλαγής των ιδεών Δημοκρατίας.

 

Από την πλευρά της, η Ειδική Γραμματέας του Δ.Σ., Αγγελική Γυπάκη,αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της κατάρτισης των δημοσιογράφων στις νέες Τεχνολογίες, επισημαίνοντας ότι «η ΕΣΗΕΑ ξεκίνησε αυτόν τον κύκλο επιμόρφωσης, έχοντας πλήρη συνείδηση της στροφής που παίρνει εδώ και χρόνια η δημοσιογραφία, αλλά και σταθερή την άποψη ότι η συνταγή της επιτυχίας και στα νέα Μέσα είναι η ποιοτική δημοσιογραφία και το πρωτογενές ρεπορτάζ».

 

Η επιστημονική υπεύθυνη των σεμιναρίων, δημοσιογράφος Σόνια Χαϊμαντά, ανέφερε τους βασικούς σκοπούς του σεμιναρίου και περιέγραψε τον κεντρικό κορμό του εκπαιδευτικού κύκλου ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και το μέλος του Δ.Σ. Σπύρος Κουντούρης.

 

Από την πλευρά των διδασκόντων στο σεμινάριο, ο Στέλιος Παπαθανασόπουλος, καθηγητής Οργάνωσης και Πολιτικής ΜΜΕ στο ΕΚΠΑ, έδωσε ένα ελπιδοφόρο μήνυμα τονίζοντας ότι «το βέβαιο είναι ότι οι ειδήσεις φθίνουν, αλλά η δημοσιογραφία δεν θα πεθάνει – και δεν πρέπει να πεθάνει. Εάν η δημοσιογραφία και η δημοκρατία είναι συνώνυμες με το δημόσιο διάλογο, η κρίση της δημοσιογραφίας δεν μπορεί παρά να αντικατοπτρίζει την κρίση της δημοκρατίας. Η πρόκληση για τη δημοσιογραφία στα επόμενα χρόνια είναι να την επανεφεύρουμε, να διαφέρει από την απλή καταγραφή της είδησης, να αντιστέκεται στην αποπλάνηση της προπαγάνδας και τη σαγήνευση της διασκέδασης. Κι αυτό μόνον με τη συνεχή επιμόρφωση και αναζήτηση γνώσης εκ μέρους των δημοσιογράφων μπορεί να επιτευχθεί».

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντρενογιάννης (VR360) μίλησε για την εικονική πραγματικότητα και τα σφαιρικά video στην υπηρεσία της δημοσιογραφίας. Την Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου, δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου, ο Κώστας Κυριακόπουλος, διευθυντής του ethnos.gr, αναφέρθηκε αναλυτικά στην online δημοσιογραφία, τα νέα είδη δημοσιογραφίας και τις βασικές θεωρίες του gatekeeping,παρουσιάζοντας ενδιαφέρουσες, όσο και χρήσιμες τεχνικές διαχείρισης περιεχομένου στο newsroom.

Σημειώνεται ότι το σεμινάριο ”NewMedia” θα διαρκέσει συνολικά εννέα εβδομάδες και συγκεκριμένα έως και την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019. Τα μαθήματα θα παραδίδονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Γεώργιος Καράντζας»,στον 1ο όροφο του κτηρίου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

 

 

 


protoselida

World Business

Αυξημένες οι πωλήσεις λιανικής της Asos

Αυξημένες οι πωλήσεις λιανικής της Asos

Αύξηση κατά 20% σημείωσαν οι πωλήσεις λιανικής της ASOS στο τετράμηνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου...

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Μία ακόμη τεράστια προσωπική διάκριση σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην...

Τουρισμός

11,5% αύξηση αφίξεων Φινλανδών το 2019

11,5% αύξηση αφίξεων Φινλανδών το 2019

Συνεχώς αυξανόμενο είναι κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των Φινλανδών τουριστών για την χώρα μας, καθώς...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.