Βρετανία: “Κινηματογραφική” απόδραση χιμπατζήδων από ζωολογικό κήπο

Επιδεικνύοντας ανθρώπινη ευθεία ως προς την χρήση φυσικών εργαλείων, όπως και την έμφυτη σε κάθε ζώο επιθυμία αναζήτησης της ελευθερίας, χιμπατζήδες απέδρασαν από ζωολογικό κήπο του Μπέλφαστ της Βρετανίας με «κινηματογραφικό» τρόπο.

 

Χρησιμοποιώντας ένα κλαδί δέντρου ως αυτοσχέδια σκάλα, 15 Χιμπατζήδες κατάφεραν το Σάββατο να δραπετεύσουν από το χώρο φύλαξης τους στο ζωολογικό πάρκο της βρεταννικής πόλης. Αν και σύντομα επέστρεψαν πίσω, καθώς “είναι έξυπνα πρωτεύοντα και ξέρουν ότι δεν πρέπει να είναι έξω από τον χώρο τους”, σύμφωνα με τον φροντιστή του πάρκου Άλυν Κέιρνς.

 

Κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την ασφάλεια, καθώς είναι η δεύτερη απόδραση που συμβαίνει μέσα στο διάστημα μερικών εβδομάδων στον ίδιο πάρκο. Τα ζώα επωφελήθηκαν από τις ζημιές που προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι, προκειμένου να οργανώσουν την απόδρασή τους την οποία μάλιστα  κατέγραψαν επισκέπτες του πάρκου σε βίντεο.

 

Στο συγκεκριμένο βίντεο που κάνει τον γύρο των social media ένα παιδί ακούγεται να λέει «Μην δραπετεύεις κακό γοριλάκι». Ο επισκέπτες είδαν κάποιους από τους «δραπέτες» να βγαίνουν πίσω από τους θάμνους σε ένα μονοπάτι, ενώ άλλοι αγνάντευαν τη θέα ψηλά από τους τοίχους περίφραξης.

 

Η απόδραση αυτή έρχεται μετά από αυτή του Άμπερ, ενός μικρού Πάντα, που βρέθηκε σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το πάρκο τον περασμένο μήνα.

 

Εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου του Μπέλφαστ, το οποίο διευθύνει τον ζωολογικό πάρκο, δήλωσε ότι ένας χιμπατζής άφησε το χώρο του για μικρό χρονικό διάστημα. «Οι φροντιστές του πάρκου ήταν παρόντες καθώς ο χιμπατζής επέστρεψε γρήγορα μέσα στο χώρο φύλαξής του» είπε.

 

“Ενώ ο Ζωολογικός Κήπος του Μπέλφαστ πραγματοποιεί καλή δουλειά όσον αφορά προγράμματα διατήρησης και αναπαραγωγής των ζώων, αυτό απλά δεν είναι καλό από μόνο του και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί”, πρόσθεσε.

 

 

 


protoselida

Secret Money

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

Δεν είναι μόνο στη Folli Follie που κάποια δυνατά brands «αλλάζουν χέρια». Kινητικότητα παρατηρείται και...

Αθλητικά

Ιστιοπλοΐα: Τελετή βράβευσης των κορυφαίων του 2018

Ιστιοπλοΐα: Τελετή βράβευσης των κορυφαίων του 2018

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την "Βραδιά των Πρώτων", την...

Περιβάλλον

Σέιχ Σου: Φύτευση2.000 βραδυφλεγών φυτών για πυρασφάλεια

Σέιχ Σου: Φύτευση2.000 βραδυφλεγών φυτών για πυρασφάλεια

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική το επόμενο χρονικό διάστημα θα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.