Δικαίωμα ανάκλησης των αποφάσεων για τον ανταγωνισμό ζητά το Παρίσι

Τη θέσπιση δικαιώματος έφεσης που θα επιτρέπει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης να προσφεύγουν κατά αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα του ανταγωνισμού πρότεινε σήμερα ·το Παρίσι, οργισμένο από την απαγόρευση της συγχώνευσης Siemens/Alstom από τις Βρυξέλλες.

 

«Μία πρώτη πρόταση που διατυπώνουμε... είναι να θεσπισθεί δικαίωμα προσβολής που θα επιτρέπει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να αμφισβητεί απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης στον τομέα του ανταγωνισμού», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

 

Αυτό θα επέτρεπε να πούμε: «Ο ανταγωνισμός θεώρησε ότι δεν έπρεπε να δημιουργήσουμε αυτόν τον βιομηχανικό κολοσσό, αλλά εμείς, πολιτικοί αξιωματούχοι στο Συμβούλιο, έχουμε διαφορετική άποψη και έχουμε δικαίωμα ανάκλησης, όπως ισχύει στη Γαλλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης», πρόσθεσε έχοντας στο πλευρό του τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Ολαφ Σολτς πριν από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

 

Μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την περασμένη Τετάρτη να απαγορεύσει τη συγχώνευση της γερμανικής Siemens και της γαλλικής Alstom, Παρίσι και Βερολίνο καταγγέλλουν ως «απαρχαιωμένους» τους ευρωπαϊκούς κανόνες ανταγωνισμού, οι οποίοι εμποδίζουν τη δημιουργία ευρωπαϊκών βιομηχανικών κολοσσών, που θα έχουν τη δυνατότητα να σταθούν απέναντι στους κινεζικούς ή αμερικανικούς κολοσσούς.

 

Στη Γαλλία και τη Γερμανία υπάρχει το δικαίωμα ανάκλησης, ένας μηχανισμός που επιτρέπει να αμφισβητηθεί μία απόφαση της εθνικής επιτροπής ανταγωνισμού. Για πρώτη φορά από τη θέσπιση του δικαιώματος αυτού στη Γαλλία, το 2008, ο Μπρουνό Λεμέρ έκανε χρήση τον Ιούλιο 2018, έπειτα από απόφαση της γαλλικής αρχής Ανταγωνισμού για την ανάληψη του ελέγχου μέρους του ομίλου Agriopole από τη χρηματοπιστωτική εταιρεία Cofigeo.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας ζήτησε την επικύρωση αυτής της πράξης, αλλά χωρίς εκχώρηση τίτλων, αντίθετα με αυτό που είχε ζητήσει η Αρχή Ανταγωνισμού.


protoselida

World Business

Apple: Μεγάλη πτώση στις πωλήσεις iPhone

Apple: Μεγάλη πτώση στις πωλήσεις iPhone

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από το πρώτο τρίμηνο του 2016 σημείωσαν οι πωλήσεις των iPhone...

Secret Money

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

Δεν είναι μόνο στη Folli Follie που κάποια δυνατά brands «αλλάζουν χέρια». Kινητικότητα παρατηρείται και...

Αθλητικά

Ιστιοπλοΐα: Τελετή βράβευσης των κορυφαίων του 2018

Ιστιοπλοΐα: Τελετή βράβευσης των κορυφαίων του 2018

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την "Βραδιά των Πρώτων", την...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.