Union Optic - Shamir Optical: Επενδύσεις 2 εκατ. στη ΒΙΠΕ Σίνδου

Επενδύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ, που αφορούν στον διπλασιασμό της έκτασης του κέντρου παραγωγής της στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Σίνδου, σε 3.600 τ.μ, με στόχο την επόμενη διετία η παραγωγή να αυξηθεί σε 100.000 φακούς μηνιαίως, από 50.000 σήμερα, πραγματοποιεί η "Union Optic", που συγχωνεύτηκε με την ισραηλινή "Shamir Optical".

 

Αυτό τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός διευθυντής της ελληνικής επιχείρησης, Σάμμυ Βαρσάνο, γνωστοποιώντας ότι η ισραηλινή επιχείρηση απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας οπτικών με έδρα τη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να θέλει να αποκαλύψει το ακριβές ποσοστό, αλλά ούτε και το τίμημα.

 

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το επενδυτικό project αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2019 και γνωστοποίησε ότι σε πρώτη φάση θα δημιουργηθούν 50 νέες θέσεις εργασίας. "Στόχος μας είναι αφενός μεν να καλυφθεί η ελληνική αγορά με τα προϊόντα της ισραηλινής εταιρείας, αφετέρου δε να καταστεί η Θεσσαλονίκη το Κέντρο Παραγωγής για την Shamir Optical σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη" επισήμανε ο κ. Βαρσάνος.

 

Η Union Optic ιδρύθηκε το 1912 ως εμπορική εταιρεία στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε με την παραγωγή οφθαλμικών φακών το 1980 και σήμερα είναι ο ηγέτης της ελληνικής και της κυπριακής αγοράς με τρεις κατασκευαστικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και 150 εργαζόμενους. Ως μέρος της συγχώνευσης, οι Shamir και Union Optic σκοπεύουν να μοιραστούν τους οικονομικούς και τεχνολογικούς πόρους, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν το καλύτερο και των δύο εταιρειών και να προσφέρουν τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες στην κατηγορία τους. Στο πλαίσιο αυτό, από την 1η Φεβρουαρίου φέτος, η Union Optic προσφέρει μια ευρεία γκάμα φακών, που σχεδιάζονται από τη Shamir. Ωστόσο, η Union Optic συνεχίζει να λειτουργεί από τις τρέχουσες εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις παραγωγής.

 

"Είμαι ενθουσιασμένος από τη νέα μας συνεργασία στην Ελλάδα. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με έναν ηγέτη της αγοράς και μια εταιρεία με ισχυρή ιστορία", επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Shamir Optical Ind, Yagen Moshe, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση με αφορμή τη συγχώνευση. Η Shamir Optical, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ιδρύθηκε το 1972 στο Ισραήλ και είναι ανάμεσα στους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές υψηλής ποιότητας πολυεστιακών και μονοεστιακών φακών, καθώς και μητρών. Η Shamir Optical, με 17 εργοστάσια σε 40 χώρες, είναι επίσης μέλος του ομίλου EssilorLuxottica, που αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της βιομηχανίας οπτικών, με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 15 δισ. ευρώ και πάνω από 150.000 εργαζόμενους.


protoselida

World Business

Η βρετανική ασφαλιστική Aviva θα μεταφέρει τα κεφάλαιά της στην Ιρλανδία

Η βρετανική ασφαλιστική Aviva θα μεταφέρει τα κεφάλαιά…

Η Aviva, η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τα κεφάλαιά...

Media

Politico: Απογευματινή, η παλαιότερη ελληνική εφημερίδα στην Τουρκία

Politico: Απογευματινή, η παλαιότερη ελληνική εφημερίδα στην Τουρκία

Ρεπορτάζ με θέμα την παλαιότερη ελληνική εφημερίδα που κυκλοφορεί στην Τουρκία, την "Απογευματινή", η οποία...

Secret Money

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

EPXONTAI «METAΓPAΦEΣ»

Δεν είναι μόνο στη Folli Follie που κάποια δυνατά brands «αλλάζουν χέρια». Kινητικότητα παρατηρείται και...

Αθλητικά

Ιστιοπλοΐα: Τελετή βράβευσης των κορυφαίων του 2018

Ιστιοπλοΐα: Τελετή βράβευσης των κορυφαίων του 2018

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ) διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την "Βραδιά των Πρώτων", την...

Περιβάλλον

Σέιχ Σου: Φύτευση2.000 βραδυφλεγών φυτών για πυρασφάλεια

Σέιχ Σου: Φύτευση2.000 βραδυφλεγών φυτών για πυρασφάλεια

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πυροσβεστική το επόμενο χρονικό διάστημα θα...

Τουρισμός

Aegean: 7 νέοι προορισμοί και επένδυση στο δίκτυο εξωτερικού με 700 χιλιάδες επιπλέον θέσεις

Aegean: 7 νέοι προορισμοί και επένδυση στο δίκτυο…

Σημαντικά μεγαλύτερη προσφορά θέσεων, αλλά και νέους προορισμούς περιλαμβάνει το πρόγραμμα δρομολογίων της AEGEAN...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.