Χαντζηνικολάου: Σοβαρή πρόκληση για όλους μας τα "κόκκινα" δάνεια

"Σοβαρή πρόκληση" για όλους, για τις τράπεζες, για την οικονομία και για τα νοικοκυριά, για την οποία απαιτείται λύση, χαρακτήρισε το θέμα των "κόκκινων" - στεγαστικών δανείων, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χαντζηνικολάου, σε δηλώσεις του, προσερχόμενος στην εκδήλωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και της "Πειραιώς factoring" για το εξαγωγικό factoring, στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη.


"Επειδή συζητείται εκτενώς το θέμα των στεγαστικών δανείων, το οποίο είναι ένα σοβαρότατο πρόβλημα και μια πρόκληση για τις τράπεζες, για την οικονομία, αλλά και για όλα τα νοικοκυριά, ειδικά των ασθενών οικονομικά μονάδων, αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση για όλους μας. Και χρειάζεται, βέβαια, μια λύση" είπε ο κ. Χαντζηνικολάου και πρόσθεσε: "Γιατί μία λύση τέτοια, πρώτον, θα προστατεύσει αυτές τις οικονομικά λιγότερο δυνατές μονάδες, για τις οποίες αυτές οικονομικές μονάδες και νοικοκυριά, κινδυνεύει η πρώτη τους κατοικία. Πρέπει λοιπόν να το λύσουμε αυτό το θέμα.

 

Δεύτερον, είναι η ευκαιρία να απομονώσουμε και να περιθωριοποιήσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και να αποδώσουμε ένα αίσθημα δικαιοσύνης στην αδικία που υπάρχει, όπου πολύς κόσμος εξακολουθεί να εξυπηρετεί τα δάνεια που έχει, συνεπώς, παρ' όλες τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν". 

 

"Και τρίτον, μια τέτοια λύση θα είναι και ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση για να αποκατασταθούν οι ισολογισμοί των τραπεζών και να δώσει την ευκαιρία στις τράπεζες να εκτελέσουν την αποστολή τους, που είναι να χρηματοδοτούν την ελληνική οικονομία, τις επενδύσεις και στη διαδικασία να δημιουργηθούν δουλειές και κοινωνικός πλούτος" συμπλήρωσε ο κ. Χαντζηνικολάου.

 

Σε ερώτηση, εάν αναφέρεται μόνο στα στεγαστικά, ή και στα επιχειρηματικά - "κόκκινα" δάνεια ο κ. Χαντζηνικολάου απάντησε: "Αυτή τη στιγμή δε θέλω να σχολιάσω λεπτομέρειες, γιατί οι συνομιλίες είναι εν εξελίξει, αλλά έχει εκδηλωθεί η επιθυμία να συμπεριλάβουμε σε αυτά και τα επιχειρηματικά για τα οποία έχει δοθεί η πρώτη κατοικία σαν ενέχυρο".

 

Εξάλλου, σε ερώτηση, για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών, ο κ. Χαντζηνικολάου τόνισε: "Οι τράπεζες είναι παραπάνω από επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, δεν τίθεται θέμα κεφαλαιακής επάρκειας. Βέβαια, είναι καλό για όλες τις τράπεζες - δεν ισχύει μόνο για την Πειραιώς - να έχουν ένα έξτρα πλαφόν στα κεφάλαιά τους, γιατί τους δίνει πιο πολλές δυνατότητες να κάνουν κινήσεις. Αυτό ισχύει, όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλους και διαχρονικά".

 

Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος σε ερώτηση για το ρόλο ενός σταθερού τραπεζικού συστήματος στην εξαγωγική δραστηριότητα, τόνισε ότι αυτή είναι η "ικανή και αναγκαία συνθήκη" για καλύτερες εξαγωγές και συνέχισε: "Να έχουμε ένα υγιές τραπεζικό σύστημα, το οποίο να μας δίνει δυνατά, ασφαλή προϊόντα, ώστε να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερα άλματα στα εξαγωγές". 

 

"Εφόσον υπάρχει ένα σταθερό τραπεζικό σύστημα μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά" πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντόπουλος, ενώ σε ερώτηση για τα "κόκκινα" δάνεια σχολίασε: "Πρέπει και η κυβέρνηση να βάλει το δάχτυλο της επί των τύπων των ήλων να δει ότι υπάρχει ενδιαφέρον τεράστιο από την επιχειρηματική κοινότητα. Νομίζω ότι όλοι οι επιχειρηματίες και οι εξαγωγείς, ενδιαφερόμαστε για το κομμάτι αυτό, αρκεί να έρθουν και να συνεργαστούν μαζί μας" πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ.

 

 

 


protoselida

Secret Money

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

Για μια ακόμη φορά θα βγει στο σφυρί την ερχόμενη Tετάρτη 20 του μήνα το...

Αθλητικά

Σισέ: «Πολλά ευχαριστώ»

Σισέ: «Πολλά ευχαριστώ»

Το χτεσινό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακού, με όλα τα αρνητικά για το ποδόσφαιρο,...

Αυτοκίνητο

Θρήνος στη Formula 1 - Πέθανε ο Τσάρλι Γουίτινγκ

Θρήνος στη Formula 1 - Πέθανε ο Τσάρλι…

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, σε ηλικία 66 ετών, ο ·εκτελεστικός διευθυντής της Formula 1, ·Βρετανός...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.