Νέα σύσκεψη στο Μαξίμου για τον νέο νόμο Κατσέλη

Το οικονομικό επιτελείο και τα τραπεζικά στελέχη αναμένεται να συζητήσουν τα περιθώρια συγκλίσεων

 

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν ξανά το απόγευμα οι τραπεζίτες για συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο. Στην συνάντηση θα εξεταστούν τα νέα δεδομένα σε ότι αφορά το σχήμα που θα διαδεχτεί τον νόμο Κατσέλη ύστερα και από την εξέταση των δεδομένων που προέκυψαν από τη συνάντηση της Δευτέρας.

 

Σύμφωνα με το Euro2day.gr, το κούρεμα που θα δίνεται στα δάνεια με εγγύηση την πρώτη κατοικία, το επιτόκιο αλλά και τα εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία θα τεθούν τόσο στο σκέλος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που θα επιδοτούνται από το κράτος όσο και στα υπόλοιπα, αποτελούν τα τρία μεγάλα θέματα για τις τράπεζες. Και αυτό γιατί θα κρίνουν εν πολλοίς την κεφαλαιακή ανάγκη που θα προκύψει για το τραπεζικό σύστημα από τη διευρυμένη ρύθμιση που προτείνει η κυβερνητική πρόταση.

 

Η πρόταση που δόθηκε στους τραπεζίτες με σκοπό να «τρέξουν» όλα τα πιθανά σενάρια προκειμένου να υπολογισθούν οι πρόσθετες προβλέψεις αναφέρει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι θα ρυθμιστούν μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά και εταιρικά δάνεια με εγγύηση πρώτες κατοικίες αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, ενώ το υπολειπόμενο ποσό του δανείου δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 120.000-150.000 ευρώ.

 

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν στο Euro2day.gr ότι με τα δεδομένα αυτά, υπό την ομπρέλα προστασίας θα μπορούν να μπουν περισσότερα από 200.000 δάνεια.

 


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Τί τους προβληματίζει και τους ανησυχεί έντονα; – Πώς θα ανατραπούν οι ισορροπίες στην παγκόσμια...

Media

Τα ξένα ΜΜΕ για τον σεισμό στην Αθήνα

Τα ξένα ΜΜΕ για τον σεισμό στην Αθήνα

Τον γύρο του κόσμου, μέσω των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων και τηλεοπτικών δικτύων, κάνει η είδηση...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.