Συνάντηση Πάπα με Microsoft για ζητήματα τεχνητής νοημοσύνης

Ο Πάπας Φράνσις συναντήθηκε ιδιωτικά την Τετάρτη με τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ και τον επικεφαλής ενός επιστημονικού γραφείου του Βατικανού που προωθεί τις θέσεις της Καθολικής Εκκλησίας πάνω στην ανθρώπινη ζωή.

 

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Βατικανού, η συνάντηση, που έλαβε χώρα πριν από ένα συνέδριο για τη ρομπο-ηθική που θα διεξαχθεί στο Βατικανό, είχε ως αντικείμενο τη συζήτηση πάνω σε ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας που εγείρονται με την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI). Στα πλαίσια της συνάντησης ανακοινώθηκε ότι το Βατικανό συνεργάζεται με τη Microsoft για ένα ακαδημαϊκό βραβείο για την προώθηση της δεοντολογίας στην τεχνητή νοημοσύνη.

 

«Όταν πέσει σε λάθος χέρια, κάθε εργαλείο μπορεί να μετατραπεί σε όπλο», εάν η ανθρωπότητα δεν μπορεί να ακολουθήσει η ίδια την τεχνολογία, επισήμανε ο Μπραντ Σμιθ, ενώπιον του Τύπου προτού γίνει δεκτός από τον ποντίφικα σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου 30 λεπτά.

 

Σε δηλώσεις του που έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα του Βατικανού, L'Osservatore Romano, ο πρόεδρος της Microsoft είχε υποστηρίξει ότι «προκειμένου να διασφαλίσουμε την εμπιστοσύνη των νέων στην τεχνολογία, πρέπει να σκεφτόμαστε, εμείς οι ίδιοι, πέραν της τεχνολογίας». «Έχουμε ανάγκη από ισχυρές ηθικές αρχές, νέους νόμους, την εκπαίδευση ώστε οι άνθρωποι να αποκτούν νέες ικανότητες, ακόμα κι από τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας», πρόσθεσε.

 

Το Βατικανό ανέφερε ότι ο πρόεδρος του τεχνολογικού κολοσσού συζήτησε με τον Φραγκίσκο για τη χρήση «της τεχνητής νοημοσύνης στην υπηρεσία του κοινού συμφέροντος και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν με στόχο την άμβλυνση του ψηφιακού χάσματος που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο», μεταξύ των εύπορων και φτωχών κρατών.

 

Εξ' αφορμής της συνάντησης ανακοινώθηκε κι ένα διεθνές βραβείο για ένα άτομο που θα πραγματοποιήσει μια διατριβή πάνω στα δεοντολογικά ζητήματα που αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη.


Ο νικητής θα λάβει 6.000 ευρώ και μια πρόσκληση στην έδρα της Microsoft στο Σιατλ.

 

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είχε προτρέψει τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας, που είχαν συναντηθεί στο Νταβός, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση προκειμένου η τεχνητή νοημοσύνη να «συμβάλει στην υπηρεσία της ανθρωπότητας και στην προστασία της κοινής μας εστίας, παρά στο αντίθετο».


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η British Steel

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η British Steel

Στο χείλος της κατάρρευσης βρίσκεται η British Steel, η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Βρετανίας, εκτός...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την κατάκτηση...

Τουρισμός

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

Ο Οργανισμός Enterprise Greece και το Επιμελητήριο Λακωνίας συνδιοργάνωσαν επιχειρηματική επίσκεψη πολυμελούς διπλωματικής αντιπροσωπείας Ξένων Πρεσβειών από 17...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.