«Αυλαία» στη δίκη υπόθεσης Λεμπιδάκη με βαριές ποινές στους 12 κατηγορούμενους

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τους 12 κατηγορούμενους στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, που έκρινε -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- ένοχους και τους 12 κατηγορούμενους, λίγο πριν τις 16.30 ανακοίνωσε τις ποινές:

 

- Ο 44χρονος ιδιοκτήτης μάντρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 ετών, έχοντας κριθεί ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

 

- Ο 41 ετών κατηγορούμενος από τη Θεσσαλονίκη, που αποκαλούνταν και "Σκοπιανός" καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 ετών και 2 μηνών, ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για άμεση συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

 

- Ο 46χρονος επιχειρηματίας από το Ρέθυμνο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 25 ετών και 4 μηνών, ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για άμεση συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχή πολεμικού όπλου.

 

- Σε ποινή φυλάκισης 25 ετών καταδικάστηκε ο 23χρονος Σφακιανός που κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και για κατοχή πολεμικού όπλου. - Ο 47 χρονος Ρεθυμνιώτης λεγόμενος και "παππούς", καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 25 επίσης ετών, έχοντας κριθεί ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και για κατοχή πολεμικού όπλου.

 

- Ο 62χρονος μεσίτης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 ετών, ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

 

- Ο 46χρονος Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας και πρώην μέλος του ΣΑΟΡ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 26 ετών με εκτιτέα ποινή τα 25 έτη, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για κατοχή πολεμικού όπλου.

 

- Σε 26 έτη και 4 μήνες με εκτιτέα ποινή τα 25 έτη, καταδικάστηκε ο 46χρονος Ρεθυμνιώτης, κάτοικος Αθηνών, ο οποίος εκτός από το ότι κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού και για κατοχή πολεμικού όπλου, κρίθηκε ένοχος επίσης για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

 

- Ο αποκαλούμενος «φιλόσοφος» που κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για άμεση συνεργεία σε απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 ετών και 2 μηνών.

 

- Ο 39χρονος από την Αθήνα που κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία με απλή συνεργεία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού με απλή συνεργεία και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 11 ετών.

 

- Ο 41χρονος Ρεθυμνιώτης, κάτοικος Αθηνών που κρίθηκε ένοχος για απλή συνεργεία σε διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού με απλή συνεργεία, καθώς και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 11 έτη.

 

-Τέλος, σε ποινή φυλάκισης 25 ετών καταδικάστηκε ο 49χρονος Ρεθυμνιώτης, κάτοικος Αθηνών ο οποίος κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, καθώς και για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας της δίκης, δεν εμφανίστηκε κανένα μέλος από την οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

 

 

 


protoselida

World Business

«Ξορκίζουν»  τις πρόωρες  κάλπες  στην Iταλία

«Ξορκίζουν» τις πρόωρες κάλπες στην…

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δοθεί η «μητέρα των μαχών» στην Iταλία. H κεντρική...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.