Η Έ. Κουντουρά στο Τελ-Αβίβ για την προώθηση της τουριστικής συνεργασίας

Επίσκεψη στον κορυφαίο οργανισμό προώθησης της καινοτομίας του Ισραήλ, Innovate Israel, στο Τελ-Αβίβ πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο της παρουσίας της στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΜΤΜ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού, η κ. Κουντουρά συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Innovate Israel, Itai Green, και τον συντονιστή του Israel Travel-Tech Startups (ITTS), Michael Ben Aharon, για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ στην καινοτομία και την τεχνολογία στον τομέα του τουρισμού.

 

H υπουργός παρουσίασε τη στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού που απέδωσε συνεχείς επιδόσεις ρεκόρ στον τουρισμό τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αναφέρθηκε στις νέες ευκαιρίες και προκλήσεις που δημιουργεί η αλματώδης αύξηση του τουρισμού στην Ελλάδα και παρουσίασε τον εθνικό αναπτυξιακό σχεδιασμό με προτεραιότητες την ενίσχυση της καινοτομίας και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ελληνικού τουρισμού.

 

Η κ. Κουντουρά τόνισε ότι μόνο μέσα από την εφαρμογή της καινοτομίας και την προώθηση των νέων τεχνολογιών η Ελλάδα μπορεί να εξασφαλίσει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης για τον ελληνικό τουρισμό τα επόμενα χρόνια με βιώσιμο και υπεύθυνο τρόπο, που αποτελεί τον πυρήνα της εθνικής τουριστικής πολιτικής. Και σημείωσε ότι αποτελεί στρατηγικό στόχο η αναβάθμιση της συνολικής ταξιδιωτικής εμπειρίας 365 ημέρες τον χρόνο προς όφελος όχι μόνο των επισκεπτών, αλλά και των κατοίκων, ώστε να διαχυθούν τα οικονομικά οφέλη του τουρισμού στις τοπικές κοινωνίες και να δημιουργηθούν περισσότερες επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας.

 

Οι εκπρόσωποι του Innovate Israel -σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση- απέδωσαν τα εύσημα στην υπουργό για το έργο της στον τομέα του τουρισμού και την ανάπτυξη των ελληνο-ισραηλινών τουριστικών σχέσεων. Συμφώνησαν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κλάδου αποτελεί μεγάλη πρόκληση και αναγκαιότητα για τον τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συνεργαστούν με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ για την ενδυνάμωση της συνεργασίας στην καινοτομία και την τεχνολογία στον τουριστικό τομέα, την προώθηση της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, καθώς και την ανάδειξη διεθνώς των επενδυτικών ευκαιριών που προσφέρουν οι ελληνικές startup επιχειρήσεις.

 

Η Ελληνίδα υπουργός συναντήθηκε, επίσης, με εκπροσώπους ανερχόμενων startup επιχειρήσεων του Ισραήλ στον τομέα του τουρισμού, με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, μέλη του Israel Travel-Tech Startups (ITTS), οι οποίοι της παρουσίασαν νέες τεχνολογικές λύσεις στους τομείς της τουριστικής εκπαίδευσης, των υπηρεσιών προς τους ταξιδιώτες και τις τουριστικές επιχειρήσεις, και την προώθηση προορισμών.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γραμματέας Ο.Ε.Υ. Α΄ της πρεσβείας της Ελλάδας στο Ισραήλ, Κωνσταντίνος Κουρούμαλος, και η αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΤ, Αγγελική Χονδροματίδου.

 

 

 


protoselida

World Business

«Ξορκίζουν»  τις πρόωρες  κάλπες  στην Iταλία

«Ξορκίζουν» τις πρόωρες κάλπες στην…

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δοθεί η «μητέρα των μαχών» στην Iταλία. H κεντρική...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.