Η Gazprom προμηθεύει την Κίνα φυσικό αέριο πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία

ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom θα αρχίσει τον εφοδιασμό της Κίνας με φυσικό αέριο, πριν από την συμπεφωνημένη ημερομηνία, από την 1η Δεκεμβρίου του 2019 , δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε στο Πεκίνο με τον διευθύνοντα σύμβουλο της κινεζικής κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας CNPC, Βαν Ιλίν.

 

Οι δύο πλευρές κατά τις συνομιλίες έθιξαν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που αφορούν την συνεργασία των δύο εταιρειών, ενώ το κύριο ζήτημα που συζητήθηκε ήταν η προετοιμασία της έναρξης του εφοδιασμού της Κίνας με φυσικό αέριο μέσω του αγωγού φυσικού αερίου «Sila Sibiri» («Η Δύναμη της Σιβηρίας»), ο οποίος αναμένεται να λειτουργεί πλήρως έως το 2025.

 

Ιδιαίτερη προσοχή κατά την συνάντησή τους οι δύο πλευρές έδωσαν στα σχέδια εφοδιασμού της Κίνας με ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της ρωσικής Άπω Ανατολής και της «δυτικής όδευσης», ενώ επεσήμαναν ότι με βάση τα αποτελέσματα του 2018 η Κίνα έγινε για πρώτη φορά ο μεγαλύτερος εισαγωγέας φυσικού αερίου στον κόσμο. Ο όγκος των εισαγωγών φυσικού αερίου έφθασε τα 125,7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, ποσότητα που υπερβαίνει κατά 31% (30,3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα) τις εισαγωγές του 2017.

 

«Μάλιστα η μεγαλύτερη αύξηση αναλογεί στις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) καθώς η Κίνα στην παρούσα συγκυρία δεν έχει την δυνατότητα να καλύψει πλήρως την αυξανόμενη κατανάλωση σε φυσικό αέριο μέσω των αγωγών φυσικού αερίου που διαθέτει», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των δύο μερών.

 

Ο Μίλερ και ο Ιλίν συζήτησαν την συνεργασία στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την χρήση φυσικού αερίου, στην αξιοποίηση του φυσικού αερίου ως καυσίμου, ζητήματα σταθμών υπόγειας φύλαξης φυσικού αερίου.

 

Στις 21 Μαΐου η Gazprom και η CNPC υπόγραψαν συμφωνία διάρκειας 30 ετών, βάσει της οποίας η Ρωσία θα πρέπει να εφοδιάζει την Κίνα ετησίως με 38 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

ΕΡΤ3: Αφιέρωμα στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

ΕΡΤ3: Αφιέρωμα στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου,  η ΕΡΤ3 την Κυριακή,...

Secret Money

MIKPO KAΛAΘI

MIKPO KAΛAΘI

Mπορεί οι ενδιάμεσες εκπτώσεις να ξεκίνησαν χθες, αλλά η αγορά κρατάει «μικρό καλάθι». Oύτως ή...

Τουρισμός

Τουριστικό πόλος έλξης τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου

Τουριστικό πόλος έλξης τα Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου

Σε έναν από τους σπουδαιότερους τουριστικούς- εκπαιδευτικούς προορισμους της χώρας μας, εξελίσσονται τα Ναυπηγεία του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.