Συμφωνία ΕΥΕΔ- ξενοδόχων για πνευματικά δικαιώματα

Η Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ, πρώην ΑΕΠΙ) κατέληξε σε συμφωνία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) για τη χορήγηση άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικών έργων στα μέλη της Π.Ο.Ξ. για τα έτη 2018 και 2019.

 

Μέσα σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης για την προστασία των μελών τους, οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών αποφάσισαν τη συνεργασία τους, ώστε να επιτευχθεί με τον καλύτερο και δικαιότερο δυνατό τρόπο η λήψη της άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής των έργων του ρεπερτορίου της ΕΥΕΔ.

 

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε ότι η λήψη της άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικών έργων προϋποθέτει την καταβολή της αμοιβής των πνευματικών δικαιωμάτων από τα ξενοδοχεία/ καταλύματα μέλη της Π.Ο.Ξ, για τα έτη 2018 και 2019. Η ΕΥΕΔ, λαμβάνοντας υπόψη το συμφέρον των μελών της αλλά και τις διαμορφωθείσες συνθήκες της αγοράς, συμπεριέλαβε στην πρότασή της ειδικές προβλέψεις για τα μέλη της Π.Ο.Ξ.

 

Η ΕΥΕΔ εκφράζει την ικανοποίησή της για τη συμφωνία, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται η νόμιμη χρήση του εκπροσωπούμενου ρεπερτορίου της και, βεβαίως, η είσπραξη των αναλογούντων δικαιωμάτων υπέρ των μελών της – δημιουργών μουσικών έργων και δικαιούχων δικαιωμάτων – και καλεί τα μέλη της Π.Ο.Ξ να λάβουν την άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής εντός του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος, ώστε να επωφεληθούν από την εφαρμογή της συμφωνίας.

 

Από την πλευρά τους, τέλος, οι εκπρόσωποι της Π.Ο.Ξ. δήλωσαν ότι η πρόταση της ΕΥΕΔ είναι εύλογη και δίκαιη και δεσμεύτηκαν να υποδείξουν στα μέλη της Ομοσπονδίας να τηρήσουν τη συμφωνία αλλά και να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην υλοποίησή της.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η British Steel

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η British Steel

Στο χείλος της κατάρρευσης βρίσκεται η British Steel, η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Βρετανίας, εκτός...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την κατάκτηση...

Τουρισμός

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

Ο Οργανισμός Enterprise Greece και το Επιμελητήριο Λακωνίας συνδιοργάνωσαν επιχειρηματική επίσκεψη πολυμελούς διπλωματικής αντιπροσωπείας Ξένων Πρεσβειών από 17...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.