Θετική εξέλιξη για τις ελληνικές τράπεζες ο νέος νόμος Κατσέλη

Τι αναφέρει η Deutsche Bank

 

Θετική εξέλιξη για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο χαρακτηρίζει η Deutsche Bank τις αλλαγές στις οποίες προχώρησαν οι ελληνικές αρχές στον νόμο Κατσέλη, οι οποίες θα πρέπει να ψηφιστούν πριν από τις 28 Φεβρουαρίου.

 

Όπως αναφέρει η γερμανική τράπεζα, οι νέες απαιτήσεις που συζητούνται σε ό,τι αφορά τον νόμο Κατσέλη περιλαμβάνουν: α) μείωση της μέγιστης αξίας του ακινήτου από 280.000 ευρώ σε 250.000 ευρώ, β) ένα νέο όριο για το υπόλοιπο της οφειλής του δανειολήπτη που ζητά να τύχει προστασίας με το νέο σύστημα το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τις 130.000 ευρώ (πριν δεν είχε καθοριστεί κατώτατο όριο) και γ) τη μείωση των κριτηρίων του ελάχιστου εισοδήματος.

 

Η νέα τροποποίηση για την προσωπική αφερεγγυότητα περιλαμβάνει όχι μόνο τα "κόκκινα" στεγαστικά δάνεια, αλλά και τα εταιρικά δάνεια με εγγύηση την πρώτη κατοικία των οφειλετών, προσθέτει η D.B.

 

Ένα από τα βασικά ζητήματα που δεν διέθετε ο αρχικός νόμος Κατσέλη, επισημαίνει η D.B, ήταν η ύπαρξη μίας γρήγορης απάντησης για τους πελάτες και ιδιαίτερα για τις τράπεζες. Ως λύση, οι αιτήσεις περιλαμβάνουν τώρα τη διαδικασία προκαταρκτικού ελέγχου σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με την Ειδική Γραμματεία για το Ιδιωτικό Χρέος να οδηγεί στην εξάλειψη των μη επιλέξιμων υποθέσεων πριν από τη μετάβαση στο δικαστήριο.

 

Αυτό ισχύει για όλες τις αιτήσεις προστασίας που εκκρεμούν στα δικαστήρια της χώρας, που εκτιμώνται σε περίπου 135 χιλ. στα τέλη του 2018. Οι αιτούντες που απορρίπτονται κατά τη διαδικασία προκαταρκτικού ελέγχου θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου τις αιτήσεις τους για να περάσουν από διαδικασία ελέγχου. Από τις 55.000 περιπτώσεις που έχουν εκκαθαριστεί από τα δικαστήρια, το 33% έχει απορριφθεί επειδή δεν ήταν σύμφωνες με τις νόμιμες απαιτήσεις. Με άλλα λόγια, αυτή η αλλαγή  θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε μείωση των στρατηγικών κακοπληρωτών.


protoselida

Secret Money

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

ΞANA ΣTO ΣΦYPI

Για μια ακόμη φορά θα βγει στο σφυρί την ερχόμενη Tετάρτη 20 του μήνα το...

Αθλητικά

Σισέ: «Πολλά ευχαριστώ»

Σισέ: «Πολλά ευχαριστώ»

Το χτεσινό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακού, με όλα τα αρνητικά για το ποδόσφαιρο,...

Αυτοκίνητο

Θρήνος στη Formula 1 - Πέθανε ο Τσάρλι Γουίτινγκ

Θρήνος στη Formula 1 - Πέθανε ο Τσάρλι…

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, σε ηλικία 66 ετών, ο ·εκτελεστικός διευθυντής της Formula 1, ·Βρετανός...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.