Οι στρατηγικοί επενδυτές της «Αριάδνης»

Το σχέδιο του ΑΔΜΗΕ – Ο ρόλος εταιρειών από Γαλλία, Βέλγιο και Ισπανία

 

Ως ένα εθνικό έργο και όχι ως κοινού ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να προχωρήσει το project για την υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική, με τον ΑΔΜΗΕ να καταθέτει, στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), τις επόμενες μέρες, το σχέδιο για την προκήρυξη του διαγωνισμού για τους στρατηγικούς επενδυτές που θα συμμετάσχουν στο SPV «Αριάδνη».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΑΔΜΗΕ φέρεται να έχει ήδη επαφές με διαχειριστές δικτύων όπως είναι η γαλλική RTE, η βελγική Elia και η ισπανική Scottish Power.

 

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Η μία φάση έχει να κάνει με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την οποία θα προκύψει η short list των υποψηφίων και η άλλη φάση είναι η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.

 

Σημειώνεται ότι το ποσοστό της «Αριάδνης» που θα διαθέσει σε ο ΑΔΜΗΕ σε επενδυτές, κυμαίνεται από 39% έως 49%. Ενδεχομένως να περιοριστεί στο 39% που είχε δικαίωμα να πάρει η Euroasia.

 

Τέλος, η προθεσμία που έχει δώσει ο Γιώργος Σταθάκης για να προσέλθει η Euroasia και να δεχτεί την «Αριάδνη» ως μοναδικό φορέα υλοποίησης, εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου.

 

Είναι δεδομένο ότι η Euroasia δεν θα κάνει την παραμικρή κίνηση, επομένως η διαδικασίες για την ανάθεση της διασύνδεσης στην «Αριάδνη» θα δρομολογηθούν.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.