Κουντουρά: Καταλυτικός ο τουρισμός για την ανάπτυξη

Την άποψη πως «είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που αναγνώρισε την αξία του τουρισμού ως κινητήρια δύναμη συνολικά για την οικονομία και την κοινωνία, και ανέδειξε τον καταλυτικό του ρόλο στην ανάπτυξη και την ευημερία», εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, από το βήμα της εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας καμπάνιας επικοινωνίας της Marketing Greece.

 

Η κ. Κουντουρά τόνισε πως η επιτυχία του τουρισμού αποτυπώθηκε στα εξαιρετικά αποτελέσματα της τελευταίας τετραετίας, και αυτή η επιτυχία είναι επιτυχία όλων μας, είναι επιτυχία της Ελλάδας.

 

Παράλληλα, έκανε λόγο για "μία απαιτητική χρονιά, με ιδιαιτερότητες και ζητήματα ήδη που κρατούν σε εγρήγορση όλη την ευρωπαϊκή ταξιδιωτική αγορά, και τα οποία διαχειριζόμαστε", προσθέτοντας ότι "μέσα από στρατηγικές κινήσεις, μέσα από προσωπικές επαφές, με προγράμματα και νέες δράσεις προβολής και προώθησης, εργαζόμαστε ώστε να διατηρήσουμε την υψηλή τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα, να ενισχύσουμε τα τουριστικά μας μερίδια και να εξασφαλίσουμε ακόμη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη για τα επόμενα χρόνια".

 

Η υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε πως στρατηγική του υπουργείου ήταν και είναι προτεραιότητα η συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με στόχο την ανάπτυξη επωφελών για τον τουρισμό μας συνεργιών.

 

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στη διαχρονική συνεργασία με το ΣΕΤΕ και με τη Marketing Greece που υποστηρίζει την εθνική τουριστική πολιτική του υπουργείου και δρα συμπληρωματικά στο κεντρικό έργο του εθνικού φορέα στην παγκόσμια τουριστική προώθηση και προβολή της Ελλάδας, του ΕΟΤ.

 

Η κ. Κουντουρά ευχαρίστησε για την παραχώρηση στον ΕΟΤ της ταινίας "Oh My Greece! Unlock the Feeling", ελεύθερης πνευματικών δικαιωμάτων, και ανάφερε ότι η ταινία θα προωθηθεί από το ευρύ δίκτυο των γραφείων ΕΟΤ Εξωτερικού και του υπουργείου Τουρισμού, σε όλες τις ξένες αγορές, με όλα τα αποτελεσματικά σύγχρονα εργαλεία, και τα διαδικτυακά μέσα.

 

Η συγκεκριμένη ταινία θα προβληθεί από κοινού στο κεντρικό περίπτερο του ΕΟΤ, στην κορυφαία Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο όπου η Ελλάδα συμμετέχει στις αρχές Μαρτίου.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Η Citi μειώνει δραστικά την τιμή-στόχο της Tesla

Η Citi μειώνει δραστικά την τιμή-στόχο της Tesla

Ένας ακόμη αναλυτής περικόπτει δραστικά την τιμή-στόχο της Tesla, αφότου η μετοχής της κατασκευάστριας ηλεκτροκίνητων...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την κατάκτηση...

Περιβάλλον

Πιθανή άνοδος της στάθμης των θαλασσών κατά 2 μέτρα

Πιθανή άνοδος της στάθμης των θαλασσών κατά 2…

Βρετανοί επιστήμονες κρίνουν ως συντηρητικές τις ως τώρα προβλέψεις για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής,...

Τουρισμός

H γαστρονομία κλειδί προσέλκυσης Κινέζων τουριστών

H γαστρονομία κλειδί προσέλκυσης Κινέζων τουριστών

Σύμφωνα με έρευνα της GlobalData. η προσφορά ποικιλίας γαστρονομικών εμπειριών αποτελεί το "χρυσό κλειδί" προσέλκυσης...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.