Η βρετανική ασφαλιστική Aviva θα μεταφέρει τα κεφάλαιά της στην Ιρλανδία

Η Aviva, η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τα κεφάλαιά της, αξίας 9 δισεκ. λιρών, στην Ιρλανδία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες ενός Brexit χωρίς συμφωνία. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου ενέκρινε την μεταφορά του κεφαλαίου στο Δουβλίνο, ενώ στις αρχές του μήνα είχε εγκριθεί η μεταφορά ενός δισεκατομμυρίου λιρών.

 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η μεταφορά κεφαλαίων προβλέπεται να γίνει το βράδυ της 29ης Μαρτίου (στις 22.59), καθώς στις 23.00 είναι προγραμματισμένο να συμβεί η αποχώρηση της Μ.Βρετανίας από την ΕΕ.

 

Στην περίπτωση της εξόδου χωρίς συμφωνία οι οικονομικές υπηρεσίες που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα χάσουν τα δικαιώματα διαβατηρίου που τους επιτρέπουν να λειτουργούν στην ενιαία αγορά της ΕΕ (για την μεταφορά τίτλων και συμβολαίων). Η ασφαλιστική εταιρεία ισχυρίζεται ότι ένα σκληρό Brexit θα σήμαινε ότι δεν θα μπορεί να εφαρμόζει τις πολιτικές της στα παραρτήματά της εκτός Βρετανίας ή να πληρώνει αποζημιώσεις των ασφαλισμένων της στην ΕΕ. Η Aviva διατηρεί συμβόλαια με περισσότερους από 14,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους.


protoselida

Περιβάλλον

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί με υποβάθμισξη πολλές περιοχές της Ελλάδας

Η Κλιματική Αλλαγή απειλεί με υποβάθμισξη πολλές περιοχές…

Τον κίνδυνο υποβάθμισης του πολύπλοκου αναγλύφου που χαρακτηρίζει την Ελλάδα, επισήμανε ο ακαδημαϊκός, Χρήστος Ζερεφός...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.