Πετρόπουλος: Αύξηση 16,75% στον τεχνικό κλάδο

Ανάκαμψη 16,75% για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια, σημειώνει ο τεχνικό κλάδος όπως ανακοίνωσε ο ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος, κατά την παρουσίαση του δεύτερου ετήσιου απολογισμού του Ταμείου από τον πρόεδρο του ΤΜΕΔΕ Κωνσταντίνο Μακέδο.

 

Ενώ, δεν παρέλειψε να επισημάνει τον καθοριστικό ρόλο του ΤΜΕΔΕ στη βιωσιμότητα και τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο χώρο των μελετών και των κατασκευών.

 

Ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε επίσης, πως ο Ν. 4387/16 από 01-01-2017 μείωσε σημαντικά την ασφαλιστική επιβάρυνση των μηχανικών, και πως από φέτος η ελάφρυνση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς το ποσοστά εισφοράς μειώνεται στο 13,33%.

 

Επιπλέον, ο κ. υφυπουργός δήλωσε: «Η κυβέρνηση προχώρησε στην αποσύνδεση της ιδιότητας του μηχανικού από την υποχρέωση ασφάλισης και στη διαγραφή διπλών οφειλών για συναφή δραστηριότητα. Καλώ τις πολιτικές δυνάμεις να στηρίξουν τον ΕΦΚΑ, οι διατάξεις του οποίου επιτρέπουν την σημαντική ελάφρυνση του τεχνικού κόσμου, καθώς, μέσω του επαναϋπολογισμού των εισφορών και της νέας ρύθμισης οφειλών που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, επέρχεται μείωση ως και 70% της οφειλής και έως 85% των προσαυξήσεων. Η βούλησή μας είναι να στηρίξουμε το Ταμείο. Το ΤΜΕΔΕ, ως αμιγώς εγγυητικός φορέας αποκτά καθαρή θέση, βάζει τάξη στα οικονομικά του και δεν υπάρχει λόγος να μην στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια που θα αποφέρει πολλαπλές ωφέλειες».

 

Εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ και πρώην υπουργός Νότης Μηταράκης, συνεχάρη το ΤΜΕΔΕ, κάνοντας λόγο για μία «εντυπωσιακή πορεία ενός φορέα, προσανατολισμένου στην εξυπηρέτηση των μελών του, με ηλεκτρονικές υπηρεσίες που πρέπει να ζηλεύει το ελληνικό Δημόσιο». Όσον αφορά την περιουσία του Ταμείου, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η Πολιτεία πρέπει να κάνει το χρέος της απέναντί του. Όπως είπε, «βασικό σημείο είναι και η στήριξη του κλάδου, με ενίσχυση της ρευστότητας, επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων και επιβράβευση των συνεπών οφειλετών με μειώσεις επιτοκίων».

 

«Με αξιοπιστία και εξωστρέφεια χτίζουμε το μέλλον», δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ Κωνσταντίνος Μακέδος, αναλύοντας την πορεία του Ταμείου προς την ευρωπαϊκή πρωτοπορία, όσον αφορά τις υπηρεσίες εγγυοδοσίας και πιστοδοσίας που εντάσσονται στον ολοκληρωμένο ψηφιακό του μετασχηματισμό. Με δυναμικές ψηφιακές εφαρμογές των μελών του στην εγγυοδοσία, συμβάλλει ουσιαστικά στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικίοτητα και στην απασχόληση του τεχνικού κόσμου, με όρους διαφάνειας και υγιούς ανταγωνισμού. Το ΤΜΕΔΕ το 2018 κατέστη πλήρες μέλος του Πανευρωπαίκού Φορέα Εγγυοδοσίας AECM και αύξησε την περιουσία του. Κλείνοντας, ο κ. Μακέδος τόνισε πως «ο κλάδος μας πρέπει και μπορεί να εισέλθει σε μία νέα φάση ωριμότητας» και έκανε λόγο για την ανάγκη εμπέδωσης μίας νέας κανονικότητας και σύνθεσης ενός εθνικού σχεδίου ανάπτυξης, με στόχο τη δημιουργία νέας ύλης έργων.

 

Απ΄ την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, κατά τον χαιρετισμό του επεσήμανε τη μεγάλη σημασία της λειτουργίας του ΤΜΕΔΕ για τη στήριξη του τεχνικού κΚλάδου, η οποία όπως είπε, έγινε με την υποστήριξη, τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη συνδρομή της Διοίκησης του ΤΕΕ. Τόνισε ότι «αν δεν υπήρχε το ΤΜΕΔΕ, ο κλάδος θα είχε καταστραφεί ολοσχερώς, καθώς δε θα μπορούσαν να έχουν υποστήριξη εγγοδοσίας οι μικροί και μεσαίοι μελετητές και εργολήπτες - και θα ήταν εκτός αγοράς».


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η British Steel

Στα πρόθυρα κατάρρευσης η British Steel

Στο χείλος της κατάρρευσης βρίσκεται η British Steel, η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Βρετανίας, εκτός...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ιτούδης: «Νιώθω γεμάτος»

Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Ευρώπης ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την κατάκτηση...

Τουρισμός

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

«Synergassia» Enterprise Greece και Επιμελητηρίου Λακωνίας

Ο Οργανισμός Enterprise Greece και το Επιμελητήριο Λακωνίας συνδιοργάνωσαν επιχειρηματική επίσκεψη πολυμελούς διπλωματικής αντιπροσωπείας Ξένων Πρεσβειών από 17...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.