Παπαδημούλης: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο σε αυτές τις Ευρωεκλογές

«Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 είναι εξαιρετικά σημαντικές και κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης, γιατί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καθορίσει τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς στο Ευρωκοινοβούλιο και την επόμενη σύνθεση της Κομισιόν, εξελίξεις που θα επηρεάσουν με τη σειρά τους όλη την πορεία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος τα επόμενα 5 χρόνια», ανέφερε στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο σεμινάριο για δημοσιογράφους με θέμα «Ευρωπαϊκές Εκλογές: Τι χρειάζεται να γνωρίζεις για την αποτελεσματική κάλυψή τους», ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

 

«Σε αυτές τις ευρωεκλογές "συγκρούονται" δύο ξεκάθαρες πολιτικές προτάσεις» υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης και συνέχισε:

 

«Η πρώτη αφορά στην ενίσχυση της εργασίας, της κοινωνικής ασφάλειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, με την προώθηση ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης που αντιμάχεται την αποτυχημένη και καταστροφική πολιτική της μονομερούς λιτότητας. Την πρόταση αυτή στηρίζουν οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις, που θέλουν ένα αύριο καλύτερο για τους πολίτες της ΕΕ και όλων των Κρατών-Μελών.

 

Η δεύτερη πρόταση αφορά στην επανάληψη ή και τη χειροτέρευση των ίδιων πολιτικών που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα, πολιτικές νεοφιλελεύθερες, που αύξησαν τις κοινωνικές και εισοδηματικές ανισότητες, που συγκέντρωσαν τον παραγόμενο πλούτο σε χέρια λίγων και απορρύθμισαν την αγορά εργασίας».

 

«Την πρόταση αυτή», είπε ο κ. Παπαδημούλης, «στηρίζουν οι δεξιές και ακροδεξιές δυνάμεις, που ολοένα και περισσότερο αποτελούν συνεργαζόμενες όψεις του ίδιου νομίσματος.

 

Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για "χαλαρή ψήφο" σε αυτές τις Ευρωεκλογές, όπως άστοχα ή σκόπιμα συνηθίζει να αναπαράγει μερίδα του Τύπου. Αυτές οι Ευρωεκλογές έχουν ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα, που αφορά στην ευρωπαϊκή πολιτική πραγματικότητα αλλά και στη θέση της Ελλάδος μέσα στην Ευρώπη και στην καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της χώρας μας στο νέο Ευρωκοινοβούλιο.

 

Η πρόκληση των Ευρωεκλογών, το στοίχημα των Ευρωεκλογών, είναι μεγάλο και σημαντικό, όπως σημαντικός είναι και ο στόχος να είναι μαζική η συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων, σε αυτές τις Ευρωεκλογές. Ας δουλέψουμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση» κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Media

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.