Κίνα-Ρωσία απειλούν με Doomsday

Το Πεκίνο απειλεί με «παγκόσμια καταστροφή των μετοχών» και η Ρωσία με ...πυραύλους

 

Στο φουτουριστικό action thriller "Doomsday", μια ομάδα ανθρώπων επιχειρεί να αποτρέψει την καταστροφή του ανθρώπινου πολιτισμού. Στη σημερινή ζωή, δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια ομάδα, όμως υπάρχει σίγουρα κίνδυνος "Doomsday" για την παγκόσμια οικονομία και ανάπτυξη. Όχι μόνο επειδή τα «σημάδια» του ΔΝΤ και των οίκων δείχνουν αυτό. Αλλά και επειδή η Κίνα και η Ρωσία, απειλούν έμμεσα και άμεσα με παγκόσμια καταστροφή και εντάσεις, εάν οι ΗΠΑ δεν χαλαρώσουν την πολιτική εναντίον τους.

 

Σε καθαρά οικονομικό επίπεδο, η κινεζική κρατική εφημερίδα Global Times, σε editorial της, αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη πίεση για την επίλυση του εν εξελίξει εμπορικού πολέμου, επειδή μια αποτυχία στις διαπραγματεύσεις, θα είχε σοβαρές συνέπειες στις μετοχές παγκοσμίως. Με τον S&P 500 να έχει ανέβει την Τρίτη, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump άφησε να εννοηθεί ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα έχουν περισσότερο χρόνο για την επίλυση των μεταξύ τους διαφορών -δίνοντας παράταση στο σημερινό deadline της 1ης Μαρτίου- η Global Times λέει ότι τα λόγια του «τροφοδότησαν περαιτέρω τις αμερικανικές αγορές, οι οποίες έπιασαν υψηλό διμήνο και έτσι, αύξησαν την πίεση στη διοίκηση Trump να κλείσει τη συμφωνία με την Κίνα». Όμως, επικαλούμενη ανώνυμους αναλυτές, η εφημερίδα προσθέτει ότι αν οι δύο πλευρές δεν καταλήξουν σε συμφωνία και η ομάδα του Trump «επιβάλλει και άλλους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα, ενώ η Κίνα θα απαντήσει με πολύ σκληρότερα αντίμετρα, τότε αυτό θα ήταν ένα καταστροφικό χτύπημα στις παγκόσμιες αγορές και μετοχές».

 

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin προειδοποίησε με «αποφασιστική απάντηση» της χώρας του, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίσουν να σταθμεύσουν πυραύλους σε γειτονικές της Ρωσίας χώρας.

 

Μιλώντας στο Kοινοβούλιο της Μόσχας, ο Putin είπε ότι η χώρα του δεν αναζητά την αντιπαράθεση και δεν πρόκειται να κάνει το πρώτο βήμα στην εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων, μετά από τον περιορισμό της INF, της συνθήκης για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς.

 

Παρόλα αυτά, τόνισε ότι η Ρωσία θα απαντήσει σε οποιαδήποτε εγκατάταση νέων μέσου βεληνεκούς πυραυλικών συστημάτων, στοχεύοντας απευθείας τις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο τις χώρες στις οποίες θα εγκατασταθούν οι πύραυλοι. Είπε μάλιστα ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα εγκαταστήσει νέα όπλα που θα στοχεύσουν τα κέντρα αποφάσεων των ΗΠΑ. «Να είστε προσεκτικοί πριν πάρετε νέα μέτρα», είπε, απευθυνόμενος στους Αμερικανούς policymakers.

 

«Είναι δικαίωμά τους να κάνουν ό,τι θέλουν. Όμως, μπορούν να μετρήσουν; Είμαι σίγουρος πως μπορούν. Ας μετρήσουν την ταχύτητα και το βεληνεκές των οπλικών συστημάτων που αναπτύσσουμε».

 

Από την Έντυπη Έκδοση


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Υγεία & Διατροφή

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Οι νέες εξειδικευμένες θεραπείες στην αντιμετώπιση του καρκίνου και όχι μόνο, προσφέρουν ελπίδα σε χιλιάδες...

Τουρισμός

Ακόμα περισσότεροι Αυστριακοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

Ακόμα περισσότεροι Αυστριακοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα για την άνοδο τουρισμού από την αυστριακή αγορά καταγράφηκαν στη διάρκεια συναντήσεων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.