Κατεβάζει ρολά η «Raxevsky»

Κλείνει με χρέη και απλήρωτους εργαζόμενους

 

 

Ένα βήμα πριν το λουκέτο η γνωστή εταιρία ρούχων «Raxevsky», μετά από διαδρομή 37 χρόνων στον χώρο της μόδας. Οι τελευταίοι περίπου 100 εργαζόμενοι απολύθηκαν και σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, «χωρίς καν τις νόμιμες αποζημιώσεις». Επίσης αναφέρουν ότι τα οικονομικά προβλήματα για την εταιρεία άρχισαν το 2012.  «Το 2016 επιτεύχθηκε "Συμφωνία Εξυγίανσης", η οποία όμως στην πράξη δεν υποστηρίχτηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να έχει αυτήν την πολύ άσχημη κατάληξη»  σημειώνουν στην ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι θα διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, αλλά και τις αποζημιώσεις τους.

 

H εταιρία ήταν γνωστή για τις διαφημιστικές καμπάνιες, στις οποίες χρησιμοποιούσε ένα πρόσωπο σε κάθε κολεξιόν, φωτογραφίζοντάς το με τα ρούχα σε διάφορα μέρη είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Θυμόμαστε την εξωτική φωτογράφιση της Ζέτας Μακρυπούλια στις Σεϋχέλλες, η οποία ήταν επί πολλά χρόνια μούσα της Raxevsky, αλλά και την Εύη Αδάμ στην Αργεντινή. Τελευταία, η ηθοποιός Ευαγγελία Συριοπούλου είχε φωτογραφηθεί για την κολεξιόν της εταιρίας.

 

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

 

«Ένα από τα πιο δυνατά brand name στον χώρο της μόδας και της γυναικείας ένδυσης, με καταστήματα σε όλη τη χώρα, με εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες να την εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια, βάζει λουκέτο, παρά το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα η θέση της στην αγορά θα μπορούσε να είναι ισχυρή.

 

Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της εταιρείας μάς οδήγησε, ήδη από το 2012, αργά και σταθερά στην οικονομική ανέχεια, συνεχίσαμε να εργαζόμαστε με θέρμη και πίστη στην ανάκαμψη της εταιρείας, την οποία θεωρούσαμε δυνατή. Μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019 συνεχίσαμε, απλήρωτοι ουσιαστικά, να προσφέρουμε αδιαλείπτως τις υπηρεσίες μας, πιστεύοντας αφενός στη "Συμφωνία Εξυγίανσης" που επιτεύχθηκε το 2016, αλλά και τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βιωσιμότητα της εταιρίας, αφετέρου στις δυνατότητες που αποδεδειγμένα η ίδια η εταιρία είχε στην αγορά.

 

Γιατί δεν υποστηρίχθηκε η "Συμφωνία Εξυγίανσης" του 2016; Γιατί δεν στηρίχθηκε εμπράκτως η λειτουργία της εταιρίας έκτοτε; Γιατί οι συνεχείς διαβεβαιώσεις περί καταβολής κάθε δυνατής προσπάθειας για την ανάκαμψη της εταιρίας, χωρίς αυτές να συνοδεύονται από αντίστοιχες πράξεις; Και, τέλος, γιατί μια τόσο μεγάλη εταιρεία, με τεράστιες δυνατότητες στην αγορά, αφέθηκε να "αργοπεθαίνει" τα τελευταία χρόνια, ώστε να φτάσουμε σήμερα στο κλείσιμο της;

 

Με προσωπικές θυσίες και στερήσεις, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η εταιρεία να σταθεί ξανά στα πόδια της δυνατή.

 

Καλούμαστε να δώσουμε μια σκληρή και άνιση μάχη επιβίωσης για εμάς και τις οικογένειές μας. Παράλληλα, όμως, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μας καταβληθούν όλα όσα μας οφείλονται, αλλά και για να απαντηθούν τα ανωτέρω εύλογα ερωτήματα.

 

Στον αγώνα μας αυτό καλούμε και την Πολιτεία, με όλες τις αρμόδιες Αρχές της, να σταθεί στο πλάι μας».


protoselida

World Business

Επένδυση τριάντα εκατ. στο λιμάνι του Νόβισαντ από την P&O Ports Dubai

Επένδυση τριάντα εκατ. στο λιμάνι του Νόβισαντ από…

Επενδύσεις ύψους τριάντα εκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να υλοποιήσει ο νέος ιδιοκτήτης του λιμένα του Νόβισαντ,...

Secret Money

TI KPYBEI TO «MΠPOΣ-ΠIΣΩ»

TI KPYBEI TO «MΠPOΣ-ΠIΣΩ»

O Mανώλης Παναγιωτάκης μπορεί τώρα να κάθεται στην «ηλεκτρική καρέκλα» του επικεφαλής της ΔEH, αλλά...

Αθλητικά

Παναθηναϊκός: Φλερτάρει με την 2η χειρότερη θέση της ιστορίας του

Παναθηναϊκός: Φλερτάρει με την 2η χειρότερη θέση της…

Ο Παναθηναϊκός μετά την αφαίρεση πέντε βαθμών κατρακύλησε στην 9η θέση και παλεύει να αποφύγει το...

Τεχνολογία

 Νetflix: 9,6 εκατ. νέοι συνδρομητές το 2019

Νetflix: 9,6 εκατ. νέοι συνδρομητές το 2019

Η Netflix, η δημοφιλής εταιρεία streaming απέκτησε 9,6 εκατομμύρια νέους συνδρομητές κατά το πρώτο τρίμηνο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.