Κατρούγκαλος: Νέα εποχή στις ελληνοκινεζικές σχέσεις

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα εποχή για τις ελληνο-κινεζικές σχέσεις» επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος παραβρέθηκε στην επίσημη έναρξη των εργασιών της ετήσιας Συνόδου του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, κατά την επίσκεψή του στο Πεκίνο.

 

«Η επίσκεψη αυτή επιβεβαίωσε τη μεγάλη δυναμική που έχουν οι ελληνο-κινεζικές σχέσεις, την προτεραιότητα που δίνουν και οι δύο χώρες στην ανάπτυξη στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ μας, στη σύμπτωση συμφερόντων που υπάρχει ανάμεσα στο νέο οικονομικό μοντέλο που θέλουμε να χτίσουμε, και που επιδιώκει να κάνει την Ελλάδα γέφυρα ανάμεσα στην Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική και την στρατηγική του Δρόμου του Μεταξιού» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Κατρούγκαλος.Όπως τόνισε ο ίδιος «επιβεβαιώθηκε, επίσης, η επιθυμία της κινεζικής πλευράς να αφήσει πιο έντονο το αποτύπωμά της στην Ελλάδα, σε επενδύσεις, σε συνεργασία οικονομική».

 

Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε «πολύ σημαντικές» τις επαφές που είχε με τον ομόλογό του υπουργό Εξωτερικών και με άλλα στελέχη της ηγεσίας της κυβέρνησης και του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. Σημείωσε παράλληλα πως «η Κίνα έχει πολλά επιτεύγματα, είναι στον δρόμο να γίνει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου» και «έβγαλε 700 εκατ. από τους πολίτες της από την απόλυτη φτώχεια».


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.