Κεφαλογιάννης: Μας φοβίζει η άνοδος του λαϊκισμού

Ο λαϊκισμός σήμερα δεν απειλεί μόνο τη συνοχή της Ευρώπης,  απειλεί κυρίως την ίδια τη Δημοκρατία τονίζει ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επισημαίνοντας εν όψει των ευρωεκλογών ότι η άνοδος του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού φοβίζει και ότι «θα πρέπει να σαρωθεί πολιτικά και εκλογικά».

 

Παράλληλα υποστηρίζει ότι οι εθνικές εκλογές θα είναι οι «πιο βρόμικες» καθώς «το Κράτος Δικαίου, με τις ενέργειες της κυβέρνησης, πλήττεται ανεπανόρθωτα.

 

Ο κ. Κεφαλογιάννης, μιλώντας στην «F&M Voice» σημειώνει για τη Συμφωνία των Πρεσπών ότι «η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη με αυτή την εθνικά επιζήμια συμφωνία», κατηγορεί την κυβέρνηση για μυστικές διαπραγματεύσεις και διαβεβαιώνει ότι οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας έχουν απόλυτη γνώση των διαφωνιών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τις σέβονται απολύτως».

 

«Η Ενωμένη Ευρώπη μας χάρισε 70 και πλέον χρόνια ειρήνης και καλής και ποιοτικής Δημοκρατίας. Και σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, την καλύτερη Δημοκρατία που έχουμε βιώσει από την μεταπολίτευση και μετά» αναφέρει ο κ. Κεφαλογιάννης .

 

«Θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η ευημερία των πολιτών της. Το κοινωνικό κράτος. Μας φοβίζει η άνοδος των άκρων, από όπου κι αν προέρχονται. Μας φοβίζει η άνοδος του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού. Που δεν έχει χρώματα, ιδεολογίες, κόμματα. Που διαπερνά οριζόντια το πολιτικό σύστημα».

 

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. υπογραμμίζει ότι τον ξεπερνά το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για ακροδεξιά παρέκκλιση και για νεοφιλελεύθερες προσεγγίσεις.

 

«Μάλλον, κάποιο άλλο κόμμα στην Ελλάδα κυβερνούσε τέσσερα χρόνια τη χώρα με ακροδεξιό σύμμαχο, εφαρμόζοντας τις πιο αντιδραστικές και εθνικά επιζήμιες πολιτικές στη χώρα μας. Απλώς, σκιαμαχούν και «εφευρίσκουν» εχθρούς. Το μόνο που προσπαθούν να κάνουν είναι να διχάσουν τον ελληνικό λαό. Αυτό το κύμα του λαϊκισμού θα πρέπει να σαρωθεί πολιτικά και εκλογικά».


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.