Κεφαλογιάννης: Μας φοβίζει η άνοδος του λαϊκισμού

Ο λαϊκισμός σήμερα δεν απειλεί μόνο τη συνοχή της Ευρώπης,  απειλεί κυρίως την ίδια τη Δημοκρατία τονίζει ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, επισημαίνοντας εν όψει των ευρωεκλογών ότι η άνοδος του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού φοβίζει και ότι «θα πρέπει να σαρωθεί πολιτικά και εκλογικά».

 

Παράλληλα υποστηρίζει ότι οι εθνικές εκλογές θα είναι οι «πιο βρόμικες» καθώς «το Κράτος Δικαίου, με τις ενέργειες της κυβέρνησης, πλήττεται ανεπανόρθωτα.

 

Ο κ. Κεφαλογιάννης, μιλώντας στην «F&M Voice» σημειώνει για τη Συμφωνία των Πρεσπών ότι «η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αντίθετη με αυτή την εθνικά επιζήμια συμφωνία», κατηγορεί την κυβέρνηση για μυστικές διαπραγματεύσεις και διαβεβαιώνει ότι οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας έχουν απόλυτη γνώση των διαφωνιών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά τις σέβονται απολύτως».

 

«Η Ενωμένη Ευρώπη μας χάρισε 70 και πλέον χρόνια ειρήνης και καλής και ποιοτικής Δημοκρατίας. Και σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, την καλύτερη Δημοκρατία που έχουμε βιώσει από την μεταπολίτευση και μετά» αναφέρει ο κ. Κεφαλογιάννης .

 

«Θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η ευημερία των πολιτών της. Το κοινωνικό κράτος. Μας φοβίζει η άνοδος των άκρων, από όπου κι αν προέρχονται. Μας φοβίζει η άνοδος του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού. Που δεν έχει χρώματα, ιδεολογίες, κόμματα. Που διαπερνά οριζόντια το πολιτικό σύστημα».

 

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. υπογραμμίζει ότι τον ξεπερνά το γεγονός ότι η κυβέρνηση κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για ακροδεξιά παρέκκλιση και για νεοφιλελεύθερες προσεγγίσεις.

 

«Μάλλον, κάποιο άλλο κόμμα στην Ελλάδα κυβερνούσε τέσσερα χρόνια τη χώρα με ακροδεξιό σύμμαχο, εφαρμόζοντας τις πιο αντιδραστικές και εθνικά επιζήμιες πολιτικές στη χώρα μας. Απλώς, σκιαμαχούν και «εφευρίσκουν» εχθρούς. Το μόνο που προσπαθούν να κάνουν είναι να διχάσουν τον ελληνικό λαό. Αυτό το κύμα του λαϊκισμού θα πρέπει να σαρωθεί πολιτικά και εκλογικά».


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Media

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.