Μητσοτάκης στη Figaro: Ο λαϊκισμός θα ηττηθεί, θα επικρατήσει η αλήθεια

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ανίκανη την κυβέρνηση, που έφερε στην εξουσία ο λαϊκισμός

 

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η ευημερία στο σύγχρονο καπιταλισμό πρέπει να μοιράζεται με πιο δίκαιο τρόπο», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Figaro αναλύοντας το σχέδιο της ΝΔ για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.

 

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περιγράφοντας την πολιτική του μιλάει για ένα μοντέλο οικονομικού φιλελευθερισμού που θα προτάσσει την κοινωνική δικαιοσύνη και δίνει έμφαση στην κοινωνική προστασία των πλέον αδύναμων οικονομικά πολιτών. «Η Ελλάδα θα γίνει μια από τις πρώτες χώρες που θα δώσει δείγματα γραφής της πολιτικής μετά τον λαϊκισμό» σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

 

Ενόψει, όπως λένε στην Πειραιώς, της επερχόμενης πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα προσθέτει: «Ο λαϊκισμός έφερε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Από τότε αντιληφθήκαμε ότι ήταν ψεύτες και ανίκανοι και πρέπει να γυρίσουμε σελίδα».

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «η ελληνική κοινωνία είναι κουρασμένη και δεν έχει ψευδαισθήσεις. Επομένως δεν μπορεί κανείς να παίζει παιχνίδια με τους πολίτες, η αλήθεια θα επικρατήσει».

 

Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι οι Έλληνες αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, και μιλάει για ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα βασίζεται στην ανάγκη αναγέννησης της Ελλάδας.

 

«Από εμάς εξαρτάται η αποκατάσταση της αξιοπιστίας μας υλοποιώντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε να αποκτήσουμε μία αποτελεσματική διοίκηση και ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα και ταχύτερη απονομής δικαιοσύνης», υπογραμμίζει.

 

Επίσης, μιλώντας για την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές δηλώνει: «Θα κυβερνήσω με τους ανθρώπους της γενιάς μου. Και θα κάνουμε άνοιγμα και σε ανθρώπους από την κοινωνία των πολιτών, σε πρόσωπα από τον χώρο των επιχειρήσεων, αλλά και μέλη άλλων πολιτικών χώρων».

 

 

Αντίθετος στη Συμφωνία των Πρεσπών


Για τα Σκόπια και τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι είναι σταθερά αντίθετος και επιφυλάσσεται για τις επόμενες κινήσεις της ΝΔ, προκειμένου να αμβλύνει τις επιζήμιες συνέπειές της.

 

«Δεν μπορώ να την καταγγείλω στην παρούσα φάση, αλλά -ακριβώς επειδή είμαι αντίθετος στη συμφωνία- θα κάνω ότι είναι δυνατό για να εμποδίσω την ένταξη αυτής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν κρίνω ότι αυτό είναι απαραίτητο. Υπάρχουν 35 κεφάλαια με κριτήρια που θα πρέπει να εξετάσουμε αν πληρούνται. Σε αυτή τη διαδικασία η φωνή της Ελλάδας θα ακουστεί» σημειώνει για την ενταξιακή διαδικασίας της γειτονικής μας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

  Προσέγγιση  των HΠA θέλει  η Pωσία

Προσέγγιση των HΠA θέλει …

Mε τον εμπορικό πόλεμο να έχει κλιμακωθεί και την διεθνή κατάσταση να θυμίζει εποχές ψυχρού...

Secret Money

O TABOYΛAPHΣ KAI TA ENAE

O TABOYΛAPHΣ KAI TA ENAE

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αυτοκίνητο

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Την επίσημη παρουσίασή της στην Αθήνα πραγματοποίησε η Mazda, ξεκινώντας τις λιανικές πωλήσεις οχημάτων της...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.