Τι βλέπει η Bank of America στα ελληνικά ομόλογα

Τα προτείνει στους πελάτες της - Αυξάνονται οι πιθανότητες περαιτέρω αναβάθμισης του ελληνικού αξιόχρεου

 

Την αγορά του ελληνικού πενταετούς ομολόγου, που ωριμάζει τον Απρίλιο του 2024 προτείνει στους πελάτες της η Bank of America / Merrill Lynch σε σημερινή έκθεσή της μετά από την αποστολή στην Ελλάδα.

 

Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι το spread από τις 126 μ.β. θα μπορούσε να κινηθεί στις 40 μ.β., αφού η αύξηση του spread δημιουργεί ευνοϊκό σημείο εισόδου. Το stop loss τοποθετείται στις 175 μ.β.

 

Σε ότι αφορά τους κινδύνους που έχει αυτό το trade, η BofA επισημαίνει το ενδεχόμενο ύπαρξης ενός πολύ ελκυστικού γύρου (T)LTRO από την ΕΚΤ ή την υλοποίηση βραχυπρόθεσμων κινδύνων όπως αρνητικό αποτέλεσμα στα επόμενα δύο Eurogroup.

 

Ο οίκος επισημαίνει ότι η έκδοση του 10ετούς ομολόγου από την Αθήνα θα έχει μια σειρά άμεσων και έμμεσων θετικών επιπτώσεων, μεταξύ των οποίων η βελτίωση της ρευστότητας για το Δημόσιο αλλά και για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ αυξάνει τις πιθανότητες περαιτέρω αναβάθμισης του ελληνικού αξιόχρεου από τους οίκους αξιολόγησης και πρόωρων αποπληρωμών των ακριβών δανείων του ΔΝΤ.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.