Με βίζα οι Αμερικάνοι θα ταξιδεύουν στην ΕΕ από το 2021

Βίζα θα χρειάζονται οι Αμερικανοί πολίτες από το 2021προκειμένου να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και καλούνται να προετοιμαστούν.

 

Η αγορά της τριετούς άδειας αντί ενός προγραμματισμένου τέλος 7 ευρώ (7,90 δολάρια) θα είναι «εξαιρετικά γρήγορη και εύκολη» και θα επιτρέψει στους Αμερικανούς να ταξιδεύουν ελεύθερα σε 26 ευρωπαϊκές χώρες, αν και δεν περιλαμβάνει το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, σύμφωνα με την etiasvisa .com, ένα ταξιδιωτικό κέντρο με έδρα τη Μαδρίτη, αναφέρει το Bloomberg.

 

Ανταποκρινόμενη στις ειδήσεις που βασίζονται στον ιστότοπο, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι η ΕΕ δεν απαιτεί βίζες.

 

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να λάβουν επιβεβαίωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, ώστε οι αεροπορικές εταιρείες να μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

 

Επί του παρόντος, οι πολίτες των ΗΠΑ χρειάζονται βίζα για διαμονές άνω των 90 ημερών στην ΕΕ, η οποία ωστόσο αποφάσισε να υιοθετήσει ένα αυστηρότερο σύστημα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

 

Περίπου το 61% των Αμερικανών ταξιδιωτών στην Ευρώπη το 2017 κατευθύνθηκε προς τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ισπανία, οι οποίες θα καλύπτονται από την άδεια.

 

Ο μεγαλύτερος προορισμός ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο ποτέ δεν ανήκε στη ζώνη ταξιδιών χωρίς βίζα και πιθανότατα θα πρέπει να προχωρήσει σε νέες ρυθμίσεις μετά την αποχώρησή του από την ένωση.

 

Η Ευρώπη είναι ο πιο δημοφιλής περιφερειακός προορισμός για τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ, ακολουθούμενη από την Καραϊβική και την Ασία, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος Julius Baer ανακοίνωσε πτώση 19% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο α΄...

Secret Money

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project των 200 εκ.

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project…

Eδώ και πολλά χρόνια ως αφήγημα, ως στόχο και ως προοπτική εχει μπει σε πρώτο...

Αυτοκίνητο

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

Volvo Cars: Ανακαλεί 507.000 οχήματα λόγω κινδύνου φωτιάς

H σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Cars ανακαλεί 507.000 οχήματά της παγκοσμίως, λόγω ελαττωματικού εξαρτήματος στον...

Περιβάλλον

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τροποποίηση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τροποποίηση διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε απόφαση τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση...

Τουρισμός

Μειωμένη η ταξιδιωτική κίνηση τον Μάιο

Μειωμένη η ταξιδιωτική κίνηση τον Μάιο

Πλεόνασμα 1.361 εκατ. ευρώ εμφάνισε το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Μάιο του 2019, έναντι πλεονάσματος 1.262...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.